Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheoghe Piperea desființează întrebările lui Iohannis pe referendum: 'Sunt numai greșeli! A doua întrebare, extrem de greu de înțeles și foarte alambicată'

cotidianul.ro
piperea-gheorghe

Avocatul Gheorghe Piperea a declarat, joi, referitor la întrebările anunțate de Administrația Prezidențială privind referendumul pe justiție, că singurul merit al acestor întrebări este că există, în rest, sunt numai greșeli.

Augustin Zegrean, explicații care aruncă în aer referendumul convocat de Iohannis: Riscăm să fie un referendum inutil

„Singurul merit al acestor întrebări este că există. În rest, sunt numai greșeli! A doua întrebare este extrem de greu de înțeles și este foarte alambicată și foarte lungă. Dar, nu asta este important, ci faptul că ambele chestiuni sunt principii ale Constituției care se pun în discuție foarte serios. În primul rând, este un referendum consultativ, nu obligatoriu, nu constituțional, astfel nu pot avea, cel puțin în prima fază, niciun efect pentru că a interzice amnistia și grațierea pentru fapte de corupție poate să fie un interes pentru public, dar asta înseamnă să modifici Constituția, iar pentru asta trebuie un ditamai proces legislativ, care înseamnă două participări în acest proces, al Parlamentului și un referendum de modificare a constituției mult mai greu de trecut decât unul consultativ. Chiar dacă s-ar vota pozitiv aceste două întrebări, ar însemna că efectiv vor intra în vigoare peste 3-4 ani de zile, când se va fi modificat Constituția”, a spus avocatul Gheorghe Piperea, la Antena 3.

Mădălina Dobrovolschi a anunțat întrebările la referendumul pe justiție, acestea fiind: „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?” și „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de guvern a OUG în domeniul infracțiunilor, pedepselor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.