Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Falcă, către tinerii liberali: 'Sunteţi albinele frumoase ale partidului'

Nine O`Clock
gheorghe falca

Tinerii liberali sunt "albinele frumoase" ale partidului, a afirmat duminică Gheorghe Falcă, primarul Aradului, la Congresul TNL de la Palatul Parlamentului.

"Vreau să vă mulţumesc, pentru că sunteţi albinele frumoase ale partidului. Vreau să ne aplaudăm reciproc, (...) eu pe dumneavoastră pentru că aduceţi la acest mare stup al PNL ştiinţa şi dorinţa dumneavoastră... Vă mulţumesc că m-aţi invitat. Şi mă întoarceţi în timp în emoţia din 1998 - eram un candidat pentru funcţia de preşedinte la tineret. Era emoţie, era dorinţă, era speranţă. Am trăit acea experienţă şi, peste ani, colegii mei m-au întrebat: 'Şi, totuşi, de ce ai câştigat?'. Le-am spus că am câştigat pentru că m-am comportat ca un prieten în relaţia cu colegii mei din ţară, pentru că împreună făcusem deja istorie (...) în organizaţia de tineret. (...) Sper să reuşim ca împreună să punem cap la cap valorile creştin-liberale, iar peste ani să ne invitaţi la marele congres al PNL pe care dumneavoastră să-l conduceţi", a afirmat Falcă, scrie agerpres.ro.

Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedinte PNL, i-a îndemnat pe tinerii liberali, care îşi aleg conducerea, să nu se ia după zvonuri, pentru că liderul partidului, Ludovic Orban, nu doreşte să influenţeze pe cineva, fiind numai "zvonuri mincinoase" în această privinţă.

El a denunţat zvonurile din PNL ca fiind "tupeu maxim", în condiţiile în care Ludovic Orban îi susţine pe toţi cei trei candidaţi la şefia TNL.

"Am auzit un tupeu maxim că Ludovic Orban e de partea unui candidat. Crede cineva că Ludovic Orban şi-a schimbat părerea foarte proastă despre cei care au încercat manipulări în numele său? Vă garantez eu că nu. Ludovic Orban a avut răbdare şi a aşteptat până să ajungă liderul partidului, nu a vrut să fie doar unul dintre liderii care doar s-au perindat la conducere. Ştiu că îşi doreşte să fie un mare lider. Ştiţi expresia 'Un vultur nu prinde niciodată muşte'?. (...) Un mare lider nu se amestecă în jocuri mărunte de partid. Stimaţi colegi, dacă aţi primit vreun telefon în care era invocat numele lui Ludovic Orban, gândiţi-vă la ce v-am spus. Votaţi cu curaj şi demnitate", a susţinut Dumitrescu.

Liberalul Ben-Oni Ardelean, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, şi-a exprimat speranţa ca membri ai organizaţiei de tineret a PNL să facă parte din generaţia următoare de parlamentari, să facă legi corecte, drepte şi să militeze pentru binele societăţii româneşti.

"Pe lângă cele trei 'defecte' pe care tinerii liberali le au - frumoşi, deştepţi şi optimişti, vreau să ştiţi că sunteţi şi corecţi şi cinstiţi şi oameni care au energie. Aş vrea să ştiu ca veţi schimba faţa României. (...) Vreau să aduc în contemporaneitate o veche zicală: 'Tineret liberal, mândria ţării, spaima PSD-ului, spaima comuniştilor, spaima ciumei roşii'. Mă uit la voi cu foarte multă încredere", a spus Ardelean.

Peste 930 de delegaţi s-au reunit duminică, la Palatul Parlamentului, pentru a alege noua conducere a TNL. Cei trei candidaţi pentru şefia TNL sunt Mara Mareş, Radu Surugiu şi Vlad Varga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.