Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Falcă: Companiile aeriene trebuie să se conformeze şi să aplice o măsură standard privind bagajele de mână

bagaj avion

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL/PPE) a votat în Plenul Parlamentului European pentru raportul privind bagajele de mână acceptate de companiile de zbor.

Falcă subliniază: „Fiind raportor pe acest dosar din partea Comisie pentru Petiții am cerut în mod clar ca toate companiile aeriene să accepte cel puțin o dimensiune standard comună pentru bagajele de mână. Bagajul de mână nu poate face obiectul unui supliment de preț.

Consider că armonizarea la nivelul UE a cerințelor privind dimensiunea, greutatea și tipul bagajelor de mână și de înregistrare pentru toate companiile aeriene care operează în Uniunea Europeană ar spori transparența și protecția consumatorilor pentru toți călătorii aerieni.

Prin această măsură standardele de călătorie și protecție pentru pasageri ar fi ridicate, consolidându-le acestora drepturile. Pe de altă parte operatorii aerieni trebuie să își armonizeze condițiile pe o piață liberalizată și să faciliteze experiența de călătorie.

Mai mult, bagajele de mână sunt considerate ca fiind un bun necesar, în condițiile în care îndeplinesc condițiile rezonabile de greutate și dimensiune, și nu pot fi impuse taxe suplimentare pentru acestea. În acest moment companiile din întreaga lume au reglementări diferite în ceea ce privește dimensiunea și greutatea bagajelor de mână pe care pasagerii le pot aduce la bord, ceea ce adesea duce la confuzie, întârzieri, dispute și costuri suplimentare”.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.