Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Falcă: Eurodeputații PPE vin în vizită de lucru la Arad! Aradul model de bune practici la nivel european.

Facebook
Gheorghe Falcă

Cu scopul de a vizita proiectele cu finanțare europeană din Arad, o delegație a Partidului Popular European (PPE), cea mai mare formațiune din cadrul Parlamentului European, va fi prezentă pe 16 și 17 noiembrie la Arad.

„Municipiul Arad a investit treptat în proiecte care vizează mobilitatea urbană durabilă. Acest lucru a început cu acțiuni concrete în perioada de programare 2007-2013, când nici măcar nu exista un plan de mobilitate urbană durabilă. În ceea ce privește patrimoniul multicultural al orașului, Aradul are un bogat patrimoniu cultural și istoric”, a punctat europarlamentarul Gheorghe Falcă (PPE/PNL).

Scopul principal al misiunii PPE în Arad va fi vizitarea proiectelor finanțate de UE, urmând să fie organizată și o dezbatere cu tema: „Arad – principalul nod rutier și feroviar TEN-T pe coridoarele Rin-Dunăre și Orient/Est-Mediteraneean”, întreaga vizită a delegației urmând să fie coordonată de eurodeputatul Gheorghe Falcă.

Grupul politic PPE transmite că scopul întâlnirii cu reprezentanții autorităților locale din municipiul Arad este acela de a discuta potențialul suplimentar al politicii de coeziune a UE, obstacolele în calea punerii sale în aplicare și simplificarea normelor.

Toate activitățile legate de această vizită a deputaților din Grupul PPE la Arad sunt coordonate de deputatul european Gheorghe Falcă.

Potrivit programului schițat până acum, delegația eurodeputaților PPE va vizita șantierul de construcție a podului peste râul Mureș; Gara Arad – Modernizarea Gării Arad făcând parte dintr-un proiect cu finanțare europeană; Colegiul Național „Moise Nicoară” – monument istoric, a fost modernizat cu fonduri UE. De asemenea, eurodeputații vor vizita și fabrica ASTRA Vagoane Călători.

Splimentare

Grupul Partidului Popular European, cel mai mare grup parlamentar din Parlamentul European, a lansat o serie de misiuni în regiunile europene, orașele și zonele rurale pentru a evalua funcționarea investițiilor regionale și locale ale UE.

Între octombrie 2023 și aprilie 2024, Grupul PPE a planificat șase misiuni în șapte state membre, prima misiune având loc în Croația și Slovenia. Opririle ulterioare includ România, Portugalia, Spania, Polonia și Bulgaria, unde europarlamentarii PPE se vor întâlni cu lideri politici, miniștri și membri ai parlamentelor naționale, regionale și ale orașelor. Scopul acestei misiuni este de a arăta că investițiile UE în infrastructura de transport, energie, IMM-uri, competențe, inovare, agricultură, reforme și alte domenii contribuie la construirea UE în timp de pace, la reconstruirea UE în perioade de criză.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.