Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme în 'grădina' lui Gheorghe Flutur: TIR-urile care merg spre Ucraina au stricat drumuri judeţene şi comunale

Antena 3
Gheorghe Flutur

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, că TIR-urile care merg spre Vama Siret au afectat infrastructura de drumuri judeţene şi comunale şi au blocat accesul oamenilor care vroiau să-şi strângă recoltele din câmp.

El a afirmat, în şedinţa Consiliului Judeţean, că există fluctuaţii, în ultima vreme, în ceea ce priveşte traficul spre Vama Siret, dar trebuie găsite soluţii pentru rezolvarea problemei.

"Am avut şi 30 de kilometri de TIR-uri care aproape că ajungeau la Suceava la un moment dat. Aici va trebui să găsim nişte soluţii. Au fost nemulţumiri din partea unor oameni şi faptul că unii şoferi au mers pe drumuri laterale, au stricat drumuri comunale, drumuri judeţene, au blocat şi nu puteau ieşi oamenii la câmp sau să iasă cu recolta", a spus Flutur.

Preşedintele CJ a subliniat faptul că DN 2 nu este atât de larg încât să permită trecerea în siguranţă a două maşini în sens opus, când sunt camioane ce staţionează. "E o chestiune în care rog Poliţia să fie atentă", a subliniat Flutur.

Conform acestuia, deschiderea unor noi puncte de trecere ar putea contribui la fluidizarea traficului, dar partea ucraineană nu s-a putut conforma încă în acest sens.

"Sperăm să deschidem punctul vamal Vicovu de Sus cât de repede şi Ulma din Suceava şi Racovăţ de la Botoşani. Era un termen, 20 iulie, angajament dat la întâlnirea comună cu Ucraina. Ei nu au putut respecta termenul pentru că la Crasna în Ucraina au încă nişte probleme şi şase kilometri de drum nu e practicabil ca să vină maşinile încoace. Nu depinde de noi. Noi suntem gata şi sper ca într-o lună şi ceva să fie gata şi cel de la Ulma-Rusca", a mai menţionat Gheorghe Flutur.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.