Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Hagi: 'Dacă vrem ca România să facă performanţă e nevoie de un proiect la nivel naţional'

eurosport.ro
hagi

Liderul Generaţiei de Aur a fotbalului românesc, Gheorghe Hagi, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că performanţele obţinute în perioada în care el era jucător nu au fost întâmplătoare şi că România are nevoie de un plan la nivel naţional dacă se doreşte ca sportul să ajungă din nou în vârf.

"Ca jucători eu cred că am făcut performanţă la cel mai înalt nivel posibil, timp de 10 ani. Dar lucrurile nu au fost întâmplătoare, a fost un plan bine conturat. Acum, dacă ne dorim din nou că România să facă performanţă, sportul trebuie să devină prioritate. Dacă vrem să fim din nou în Champions League, atunci e clar că trebuie să creştem nivelul şi pentru asta ai nevoie de un proiect tehnic la nivel naţional, foarte puternic. Trebuie să faci nişte puncte clare pe care trebuie să le urmezi. Nu putem să mai mergem să ne plimbăm", a afirmat Hagi.

Antrenorul echipei Farul Constanţa spune că fotbalul românesc şi sportul în general nu pot ajunge din urmă ţările dezvoltate de vreme ce nu există investiţii în domeniu.

"Acum nu putem fi ca ţările dezvoltate dacă ţara nu investeşte în tineri. Dacă vrei să ai un viitor, să existe performanţe, trebuie să ai în primul rând un proiect pentru 10 ani, unitar, pentru toată lumea la fel. Abia atunci putem aspira la ceea ce am fost înainte, fie că vorbim de fotbal, de handbal, de baschet, de rugby. Eu vorbesc de sport la nivel naţional, care este un fenomen important. Acum, la fotbal stăm oarecum bine, pentru că ne-am calificat după atâţia ani, dar la rugby, (înfrângere) cu 80-0, nu putem accepta aşa ceva. Şi handbalul la fel. Văd mari handbalişti ai României, foşti campioni mondiali, că spun că nu mai pot şi se referă la nivelul la care a ajuns handbalul. Dar cine ne ascultă? Vorbim singuri, ne ascundem şi venim cu lucruri care nu au legătură cu performanţa. Dacă ar veni un astfel de proiect eu aş fi încântat pentru tinerii care vin din spate. Dar eu cred că ne e frică să spunem că suntem buni", a mai adăugat Gheorghe Hagi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.