Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Ialomițianu anunță HAOS: Impozitele vor creste cu peste 6% și în anul 2022

Gheorghe Ialomitianu

Gheorghe Ialomițianu, vicepreședintele PMP, anunță că anul 2022 vine cu scumpiri. “ Impozitele vor creste cu peste 6% și în anul 2022. Continuarea creșterii prețurilor de consum și în anul 2022 va avea ca efect majorarea impozitelor ce vor fi suportate de români. Comisia Națională de Strategie și Prognoză a estimat o creștere de 11% a PIB-ului pentru anul viitor, din care peste 6% din creșterea prețurilor de consum, spune Ialomițianu.

Această creștere va determina o majorare a TVA-ului, care va afecta puterea de cumpărare, în mod semnificativ a persoanelor cu venituri reduse. Nu este vorba de o modificare a cotei de TVA, ci de o creștere a bazei de impozitare, și anume a prețurilor de consum. Se știe că atunci când rata inflației crește, statul câștigă prin încasări din impozite mai mari, iar populația pierde prin scăderea puterii de cumpărare. Anul acesta, baza de impozitare a TVA-ului a crescut cu aprximativ 7%. Încasările suplimentare din TVA, în primele 10 luni din 2021, au fost de 16,7 miliarde lei provenind, în cea mai mare parte, ca urmare a creșterii indicelui prețurilor de consum.

Partidul Mișcarea Populară solicită actualului guvern să evite luarea de măsuri fiscale care vor avea ca efect creșterea prețurilor de consum. Totodată se impune luarea măsurilor fiscal-bugetare pentru a stimula consumul prin producție internă și nu din importuri. Aceste măsuri vor avea ca efect temperarea creșterii prețurilor de consum, prin evitarea importului de inflație și a transferului de noi impozite, prin prețurile suportate de consumatorii finali.”

#PMP

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.