Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Nichita, lovitură teribilă de la DNA: Ce l-au anunțat procurorii

Gheorghe Nichita a primit o nouă lovitură teribilă de la DNA! Procurorii l-au anunțat că i-au schimbat încadrarea juridică, iar asta nu e tot. Ei i-au prelungit și controlul judiciar și au stabilit și un prejudiciu.

”Pe aceleași fapte, mi s-a dat o altă încadrare juridică. S-a prelungit controlul judiciar, nu am voie, în continuare, să merg la serviciu. Am mai multe capete de acuzare, cu instigare la abuz în serviciu.

Avocatul Adinei Samson e candidatul PNL la primăria Iașiului. Nu am luat legătura cu nimeni din cei cu care nu am voie. Nu am încălcat controlul judiciar.”, a spus Gheorghe Nichita.

Avocatul Adinei Samson acuză că Nichita s-a întâlnit cu martori din proces, încălcând prevederile controlului judiciar. El le-a cerut procurorilor să-l aresteze pe primarul suspendat.

Iată comunicatul OFICIAL al DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, au dispus prelungirea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând din data de 31.08.2015, față de inculpatul NICHITA GHEORGHE, primar al municipiului Iași, la data săvârșirii faptelor și au dispus efectuarea urmăririi penale în continuare față de același inculpat, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

- instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, (4 infracțiuni),

- complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În ordonanța de efectuare în continuare a urmăririi penale se arată că, există date și indicii rezonabile care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 25.12.2013 – 16.03.2014, inculpatul Nichita Gheorghe, folosindu-se de funcția deținută, respectiv primar al Municipiului Iași, l-a determinat pe inculpatul Hliboceanu Liviu Mihai, la acel moment director general adjunct al Poliției Locale Iași, să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, în sensul de a dispune angajaților din subordine să efectueze activități de supraveghere a unei persoane, cu consecința prejudicierii intereselor legale ale Poliției Locale Iași, dar și pentru a obține personal foloase nepatrimoniale necuvenite.

De asemenea, în perioadele 01 – 14.07.2014 și 01.09 – 14.10.2014, inculpatul Nichita Gheorghe, cu intenție, l-a determinat pe inculpatul Hliboceanu Liviu Mihai, să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, în sensul de a dispune angajaților din subordine să efectueze activități de supraveghere a aceleiași persoane, cu consecința prejudicierii intereselor legale ale Poliției Locale Iași și a bugetului acestei instituții cu suma totală de 13.234,52 lei.

Prin aceste acțiuni, inculpatul Nichita Gheorghe a obținut pentru sine un folos nepatrimonial necuvenit constând în datele care îi erau furnizate permanent, referitoare la activitatea desfășurată de persoana supravegheată dar și un folos patrimonial necuvenit constând în suma de 52.800 lei pe care nu a mai fost nevoit să o achite unui detectiv particular specializat pentru a beneficia de informațiile respective.

În perioada 01 - 07.01.2015, procedând în aceeași manieră, l-a determinat pe inculpatul Hliboceanu Liviu Mihai, prin intermediul unui șef de serviciu din cadrul Poliției Locale Iași, să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, în sensul de a pune la dispoziția unui polițist local a unui autoturism aparținând instituției cu care să se deplaseze, în timpul orelor de program, în Municipiul Suceava, în scopul rezolvării unor probleme personale ale edilului.

Prin această modalitate, au fost vătămate interesele legale ale Poliției Locale a Mun. Iași și a fost prejudiciat bugetul acestei instituții cu suma de 326,79 lei, corelativ cu obținerea unui folos patrimonial necuvenit în același cuantum pentru inculpatul Nichita Gheorghe.

În perioada 01 decembrie 2013 – 30 aprilie 2015, primarul municipiului Iași l-a instigat pe inculpatul Hliboceanu Liviu Mihai, după ce acesta luase deja hotărârea infracțională, să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, în sensul de a dispune unor subordonați să asigure escortarea permanentă a inculpatului Nichita Gheorghe și să efectueze deplasări cu autoturismele Poliției Locale în interesul personal al acestuia din urmă sau al unor persoane indicate de el.

Urmare a acestei acțiuni, a fost creat un prejudiciu instituției publice de interes local și un folos patrimonial necuvenit inculpatului Nichita Gheorghe sau persoanelor indicate de acesta, în cuantum de 91.811,3 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.