Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Piperea, anunţ de ULTIMĂ ORĂ. Ce lege mult aşteptată de români suferă AMÂNARE

Brasovul Tau
lege salarii cheltuieli

Termenul de intrare în vigoare a legii care introduce, în premieră în România, procedura de insolvență pentru persoanele fizice, a fost amânat iar. Anunţul a fost făcut chiar de consilierul onorific al premierului, Gheorghe Piperea.

"Aplicarea legii insolventei persoanelor fizice se amana. Nu exista logistica, suficienti judecatori specializati si personal administrativ necesar aplicarii legii. De altfel, cum am spus inca de acum 2 ani, e vorba de o lege nefunctionala. Ea va trebui corectata in timp rezonabil pentru a putea fi un instrument real de restructurare a datoriilor sau, dupa caz, de descarcare de datorii a simplilor particulari supra-indatorati.", a anunţat Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook.

Legea privind insolvența persoanelor fizice a fost adoptată de Parlament în luna mai 2015 și publicată în Monitorul Oficial pe 18 iunie 2015, cu termen de intrare în vigoare în 6 luni de la data publicării. De atunci până în prezent, legea a fost amânată de mai multe ori. Potrivit proiectului, românii care au datorii vor avea posibilitatea să-și declare falimentul personal. Aceștia vor beneficia de două proceduri: una administrativă, care prevede că, în fața unei comisii de insolvență, își vor putea face un plan de reeșalonare a datoriilor pe 5 ani, și o procedură de lichidare în fața instanțelor de judecată.

Citeşte şi: Întâlnire de GRAD ZERO la Palatul Victoria între premierul Tudose şi CSM - PRESĂ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.