Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Piperea anunţă un test major pentru viitorul guvern: Salvarea CEO de la insolvenţă

cotidianul.ro
piperea-gheorghe

Avocatul Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, anunţă că viitorul guvern va avea dificila misiune de a salva Complexul Energetic Oltenia de la insolvenţă.

"Pandurii Targu Jiu a inceput executarea silita a Companiei Energetice Oltenia pentru o creanta de cca 1,4 mil euro. Conturile CEO sunt poprite pentru realizarea acestei creante. Daca azi ICCJ nu dispune suspendarea executarii, CEO va fi obligata sa ceara insolventa, in fix 30 de zile de la data inghetarii conturilor bancare (poprire).

Printre altele, CEO are de achitat certificate de emisii de CO2 de 1,4 miliarde lei. Spera sa i le achite statul roman, printr-un ajutor de stat. Nu va mai fi posibil.

Iata o test bun pentru noul guvern. Poate ca va rezolva, totusi, aceasta problema insolubila, cu minunatii specialisti pe care ii va avea la finante si energie", scrie Piperea pe Facebook.

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV - Raportul MCV, între realitate şi ficţiune: Lista celor 20 de erori factuale şi aprecieri subiective din raport

La nivelul Ministerului Energie se vorbeşte de mai multe luni de intrarea în insolvenţă a Complexului Energetic Oltenia din cauza plăţii certificatelor de carbon. În plus, Greg Konieczny, manager în cadrul Fondului Proprietatea, declara în februarie că, în opinia sa, Complexul Energetic Oltenia este aproape de faliment. FP este acţionar al CEO cu 21% din acţiuni. Informaţia a fost negată vehement de Sorin Boza, directorul general al CEO.

CEO are 13.650 salariaţi, fiind al doilea angajator din România, în rândul companiilor de stat, după Poşta Română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.