Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Piperea se implică în scandalul Formularului 600: 'Trebuie pornite PROCESE masive pentru a elimina consecinţele acestui ABUZ'

Gheorghe Piperea

Avocatul Gheorghe Piperea se implică în scandalul iscat de Formularul 600 şi critică dur Fiscul, dar şi Parlamentul. Mai mult decât atât, Piperea susţine într-o postare pe Facebook că românii vizaţi de această măsură ar trebui să se îndrepte către instanţe. "Trebuie pornite procese colective masive pentru a elimina consecintele acestui abuz.", concluzionează dur avocatul.

Citeşte şi: LOVITURĂ pentru Traian Băsescu!Fostul preşedinte pierde războiul cu Dodon şi poate rămâne fără cetăţenie - VIDEO

"Fiscul roman nu ar trebui sa fie nici vedeta, nici personaj negativ, ci sa colecteze integral si la timp veniturile fiscale, fara discriminari si fara a tulbura jocul concurentei oneste.

Cu atat mai putin, fiscul roman nu ar trebui sa opereze cu un standard dublu, aplicand cel mai dur tratament multimii si fiind mult prea tolerant cu actorii monopolisti si rentierii economiei. La fel si legiuitorul, care este capabil sa amnistieze fiscal sau sa salveze de la faliment cativa privilegiati care au si lobby-ul necesar pentru a scrie si trece prin parlament legi cu dedicatie, dar sa impuna conditii draconice pentru restructurarea sau liberarea de datorii a multimii.

Citeşte şi: Traian Băsescu, prima reacţie după ce a pierdut lupta cu Igor Dodon: Mă voi sfătui cu avocatul

Campania actuala a fiscului, indreptata impotriva clasei de mijloc, de la care urmeaza sa extraga, retroactiv, cu penalitati si fara transparenta, cateva sute de milioane de lei cu titlu de CAS si CASS (in timp ce, prin lege promulgata rapid, fara obiectii, de presedintele Iohannis, sunt amnistiate datorii fiscale de sute de milioane de euro) seamana cu cea declansata de Blejnar in 2010 contra ziaristilor si artistilor, pe care i-a pus sa plateasca din urma, cu penalitati, tva pentru veniturile din cesiunile de drepturi de autor. Pentru cei ce nu isi mai amintesc: impreuna cu echipa mea si impotriva tuturor reticentelor breslei, am reusit sa opresc in justitie aceasta campanie, in 2012. Dupa ce, in 2013, ICCJ a respins recursul fiscului, decizia s-a publicat in M. Of., guvernul Ponta fiind nevoit sa modifice normele metodologice de aplicare a Codului fiscal pentru a fi puse de acord cu decizia justitiei.

De aceea, cred ca nimic nu se opune ca aceeasi cale a justitiei, grea, costisitoare, intimidanta, sa fie urmata si acum, mai ales ca nu mai vorbim de cca 30 de mii de persoane, ci de cca 1,5 milioane de persoane.

Trebuie pornite procese colective masive pentru a elimina consecintele acestui abuz.", scrie Gheorghe Piperea.

Citeşte şi: Tensiuni fără precedent în Asia! Japonia, pregătiri de ULTIM MOMENT împotriva unor atacuri cu rachete dinspre Coreea de Nord - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.