Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni fără precedent în Asia! Japonia, pregătiri de ULTIM MOMENT împotriva unor atacuri cu rachete dinspre Coreea de Nord - VIDEO

rt.com
exercitiu evacuare Tokyo

Pregătiri intense în Japonia, pe fondul tensiunilor cu Coreea de Nord. Luni, Tokyo a activat sistemul guvernamental J alert pentru a simula lansarea de rachete spre oraș, cerând oamenilor să"evacueze calm într-o clădire sau în subteran", scrie RT.  Aproximativ 350 de persoane s-au grăbit să caute un adăpost în urma unui test de alertă împotriva rachetelor.

Este primul exercițiu de acest gen pentru Tokyo, potrivit presei locale, și vine pe fondul tensiunilor sporite din partea Coreei de Nord, care testează în mod activ rachetele sale nucleare și balistice. Mai multe proiectile lansate anul trecut au zburat peste Japonia.

 

"O rachetă din Coreea de Nord ar ajunge în mai puțin de 10 minute, iar prima alertă va veni la aproximativ trei minute după lansare, ceea ce ne dă doar cinci minute pentru a găsi adăpost", a declarat Hiroyuku Suenaga, un oficial guvernamental japonez, , citat de Reuters.

Măsura de precauție nu a fost bine primită de toţi oamenii din capitala japoneză. Un mic grup de protestatari au denunțat exercițiile, spunând că acestea au fost doar "o modalitate de a promova un război" , raportează AFP citând demonstranții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.