Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Turda declară război maneliştilor. Cere impunerea unor atestate pentru ca aceștia să aibă voie să cânte pe scenă

cnmr.ro
Gheorghe Turda

Gheorghe Turda cere înfiinţarea unor comisii în cadrul Ministerului Culturii care să ateste calitatea de artist. Turda spune că astfel de comisii au existat din 1977, de când el a făcut parte, şi până în 2009 când s-a renunţat.

Artistul susţine că a studiat foarte mult în cariera sa de 55 de ani şi nu acceptă ca amatorii să spună că sunt colegi cu el.

Practic, rolul acestor comisii este de a atesta calitatea de interpret, nu doar pentru interpreţii de muzică populară, spune Gheorghe Turda, ci şi pentru toate tipurile de muzică.

Turda cere sprijinul Guvernului

Pentru ca această comisie să fie înfiinţată, dar şi să fie funcţională, este însă nevoie de o lege, iar artistul cere sprijinul Guvernului în acest sens.

Totodată, Turda mai cere ca prin aceste comisii să treacă toţi interpreţii, inclusiv interpreţii de manele, potrivit antena 3.

Artistul este selectiv când vine vorba de aparițiile sale publice

Interpretul de muzică populară, în vârstă de 75 de ani, este foarte strict atunci când vine vorba despre aparițiile sale în spectacole sau la diverse evenimente.

”Nu merg niciodată în spectacole cu cineva cu care nu-mi convine”, spune Turda.

Cântărețul de muzică populară are o carieră impresionantă de peste 55 de ani. Artistul a activat la două ansambluri cunoscute, Ciocârlia și Rapsodia Română, dar a fost șeful Direcției de Cultură a Ministerului de Interne. Interpretul de muzică populară are o pensie de 9.000 de lei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.