Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Zamfir, Paula Seling, Iuliana Tudor şi alţi artişti ai scenei româneşti donează obiecte personale într-o licitaţie caritabilă

gheorghe zamfir

Gheorghe Zamfir, Paula Seling, Iuliana Tudor şi alţi artişti ai scenei româneşti donează obiecte pentru salvarea lui Luca, în vârstă de 5 ani, care are nevoie de o operaţie la Viena. "Vechi şi Nou. Licitaţie de Artă Decorativă, inclusiv Secţiunea Caritabilă pentru Luca" va avea loc pe 22 aprilie, pe platforma Artmark Live, de la ora 18.30.

Luca are o situaţie medicală complicată, a trecut deja printr-o serie de intervenţii chirurgicale realizate local şi mai necesită urgent un transplant de celule stem, operaţie care trebuie realizată în cel mai scurt timp, până la sfârşitul acestei luni aprilie, la Viena. Până la ora actuală, părinţii lui Luca au reuşit să colecteze doar 10.000 de lei pentru intervenţia care costă 35.000 de mii de euro, sumă pe care trebuie să o transfere până la sfârşitul lunii aprilie către spitalul din Viena, potrivit news.ro.

Citește și: VIDEO Egiptul pregăteşte marea 'defilare a faraonilor' - 22 de mumii regale, transportate în care ordonate cronologic pe străzile din Cairo

Gheorghe Zamfir a donat cauzei naiul său, însoţit de o scrisoare olografă a artistului, în care ne spune povestea instrumentului muzical şi îl autentifică. Piesa de colecţie are un preţ de pornire de doar 150 de euro.

Cântăreaţa Paula Seling s-a alăturat cauzei donând o icoană pe lemn, reprezentându-l pe Sfântul Mina, protectorul copiilor şi al celor păgubiţi. Piesa sacră a fost dăruită Paulei Seling de bunica ei şi are un preţ de pornire de 100 de euro.

Prezentatoare TV Iuliana Tudor susţine demersul pentru salvarea lui Luca, donând o ie tradiţională, care porneşte în licitaţie de la un preţ de 100 de euro.

Oricine poate deveni ambasador al faptelor bune, susţinând lupta pentru viaţă a lui Luca, iar Casa de Licitaţii A10 by Artmark oferă suport logistic, oferind platforma de licitare pentru colectarea fondurilor necesare (35.000 de euro) pentru realizarea urgentă a intervenţiei chirurgicale. Oricine se poate alinia acestei cauze, accesând siteul www.artmark.ro, deschizând un cont de licitare şi formulând o ofertă, fie aceasta şi pentru o sumă simbolică.

În premieră, secţiunea caritabilă „Pentru Luca” din cadrul Licitaţiei „Vechi şi Nou” implică într-o manieră nouă pe toţi cei care licitează pentru loturile caritabile, în sensul în care lotul caritabil adjudecat se va aloca ofertantului care a licitat cea mai mare sumă, însă fiecărui participant i se eliberează o distincţie care mulţumeşte acestuia pentru participarea la licitarea lotului umanitar. Deci, toţi cei care vor să pună umărul la colectarea sumei care îi va oferi o şansă la viaţă lui Luca o pot face, donând orice sumă în timpul licitaţiei loturilor caritabile.

Cele trei obiecte donate de artişti, marcate cu o inimă roşie, pot fi vizionate online pe artmark.ro şi admirate în expoziţia „Vechi şi Nou” de la Palatul Cesianu-Racoviţă, în regim gratuit, începând din acest weekend şi până în data de 22 aprilie inclusiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.