Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ghiță, LOVIT din toate părțile: Ce îi pregătește Primăria Ploiești (surse)

digi24.ro
sebastian ghita

Urmărit general de polițiști, Sebastian Ghiță ar putea primi o nouă lovitură dură! De data aceasta, din partea primăriei Ploiești care, potrivit unor surse, ia în considerare retragerea titlului de cetățean de onoare al lui Sebastian Ghiță. Fiind unul dintre cei 86 de cetățeni de onoare ai municipiului Ploiești, diploma lui Ghiță stă la loc de „cinste” la etajul 3 al Palatului Administrativ, în fața biroului primarului.

Reamintim că numirea lui Sebastian Ghiță în anul 2005 ca cetățean de onoare al Ploieștiului a creat vâlvă la momentul respectiv în mass-media și în rândul unor consilieri locali, care atrăgeau atenția asupra faptului că încă de atunci Ghiță era anchetat în diverse dosare penale.

Cum fostul deputat este cercetat în patru dosare penale și, în prezent, este „dispărut”, este de apreciat demersul primarului Adrian Dobre care are grijă astfel de imaginea primăriei.

Citește și: Predare de mandat la Justiție: 'Ce s-a construit în ultimii 12 ani sperăm că nu se va PIERDE'

Totuși, primarul Dobre „uită” că sunt și alte nereguli legate de Sebastian Ghiță care aduc o pată neagră pe imaginea municipalității pe care încă nu le-a remediat. În luna iunie a anului 2016, ziarul Incomod a publicat o anchetă care viza chioșcurile Prahova, controlate de „mogulul” Ghiță.

Potrivit Ziarulincomod.ro, mai multe chioșcuri din Ploiești care aparțin societății Editura Prahova funcționează în afara limitelor legale. Teoretic, aceste chioșcuri ar trebui demolate în cazul în care societatea nu intră în legalitate. Situația din teren nu corespunde cu documentele din Primărie. Pe acte, aceste chioșcuri au ca obiect de activitate ”difuzare presă” și nu comerț cu produse alimentare. În realitate, pe lângă ziare și reviste, aceste chioșcuri comercializează și produse alimentare. Explicația este simplă: dacă reprezentanții editurii Prahova ar fi declarat la Primărie activități comerciale ar fi fost nevoie de autorizații de construcție pentru chioșcuri, pe când pentru activități difuzare presă nu este necesară aceasta. Astfel, pentru a evita documentația necesară și avizele de lungă durată, reprezentanții Editurii Prahova au ales să încalce legea. Concret, activitatea comercială desfășurată de chioșcurile respective este ilegală. Totodată, potrivit legislației în vigoare și ANAF ar trebui să demareze o anchetă pentru a se stabili dacă este vorba de venituri ilicite din moment ce activitatea comercială este ilegală.

Încă de la momentul publicării articolului, reporterii ziarului Incomod i-au solicitat primarului Adrian Dobre un punct de vedere referitor la această situație. La acel moment, Dobre a spus că analizează situația și că a dispus verificări, dar încă din luna iulie a anului trecut continuă să analizeze, fără să ia măsuri concrete. Dobre ia în considerare să-i retragă titlul de cetățean de onoare lui Sebastian Ghiță pentru a avea grijă de imaginea municipalității, dar în același timp închide ochii la o posibilă evaziune fiscală făcută de o societate controlată de acesta?!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.