Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ghid practic: cum să alegi o tabletă potrivită pentru copilul tău

stiripesurse.ro
tableta

Adulți, tineri și copii deopotrivă, cu toții găsesc în dispozitivele inteligente o sursă de informare, sau de divertisment, iar timpul pe care îl petrec pe acestea ajunge să fie considerabil, iar frecvența zilnică. Unul dintre aceste dispozitive este tableta, instrument care poate avea un cuvânt decisiv în petrecerea timpului sau în procesul de învățare pe care îl desfășoară un copil. Cum o alegi pe cea potrivită? Care sunt caracteristicile pe care ar trebui să le aibă aceasta astfel încât să satisfacă nevoile și preferințele copiilor? Vei descoperi în acest articol.

Care este scopul utilizării tabletei?

Unul dintre aspectele importante de care trebuie să ții cont în alegerea acestui dispozitiv este scopul utilizării. Este important să decizi dacă tableta va fi folosită mai ales pentru învățare, pentru procesele educative sau pentru divertisment.

În cazul în care dorești să folosești tableta pentru a-i ajuta pe copii să învețe și să se dezvolte, este recomandat să cauți una care oferă acces ușor la aplicații educaționale, cu conținut relevant pentru vârsta copilului.

Vârstă și caracteristici de siguranță

Pentru a alege tableta potrivită, este important să ții cont inclusiv de vârsta copilului. Cei mai mici dintre utilizatori vor avea nevoie de caracteristici speciale de siguranță, așa cum sunt controlul parental sau gestionarea accesului la internet sau la diverse aplicații. Asigură-te că aceasta are opțiuni de control parental, astfel încât să poți monitoriza și gestiona în mod eficient activitatea online a copilului tău.

Durabilitate și construcție solidă

Un alt aspect crucial în alegerea tabletei este reprezentat de durabilitatea și construcția solidă a acesteia. Este vorba, totuși, despre copii, iar aceștia nu sunt atât de atenți cu lucrurile pe care le folosesc, așa că este important să alegi un model care să reziste la utilizarea frecventă și la posibilele căderi sau accidente.

În afară de a căuta o tabletă cu un design robust, cu carcasa din materiale rezistente uzurii zilnice, nu uita și de posibilitatea de a-i adăuga protecție suplimentară. În acest sens, alege o husa de protectie potrivită, iar copilul tău poate folosi tableta pentru a face ceea ce trebuie sau ceea îi place fiind diminuate riscurile deteriorării rapide a acesteia.

Autonomie a bateriei, încărcare ușoară

Alături de aspectele de mai sus, în completarea criteriilor care duc la alegerea unei tablete potrivite pentru copil poate fi adăugată autonomia bateriei și posibilitatea de încărcare ușoară. Pentru că micii utilizatori pot învăța și se pot juca mult timp pe tabletă, este important ca dispozitivul să aibă o autonomie ridicată pentru a rezista întreaga zi. De asemenea, asigură-te că aceasta poate fi încărcată cu ușurință și rapiditate, astfel încât să nu existe pauze îndelungate în activitățile pe care copilul tău ar trebui sau ar dori să le facă.

Conținut educativ și divertisment

Din nou: nu uita că este vorba despre copii. Iar ceea ce doresc aceștia este să se joace, să se distreze, având nevoie, în același timp, de satisfacerea nevoilor educaționale. În acest sens, optează pentru o tabletă care oferă conținut de calitate, variat, astfel încât să poți stimula dezvoltarea și creativitatea acestuia într-un mod distractiv și educațional.

Deși poate părea o sarcină dificilă la o primă vedere, alegerea unei tablete pentru copii devine un proces mai ușor și mai plăcut atunci când îți sunt prezentate cele mai importante aspecte de care să ții cont.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.