Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ghiţă, reacţie după victoria împotriva DNA / UPDATE

ghita

Sebastian Ghiţă a obţinut în instanţă anularea unor prevederi ale controlului judiciar. Astfel, acesta îşi poate exercita funcţia de deputat şi poate părăsi oraşul Ploieşti, după ce procurorii DNA i-au interzis aceste lucruri pe 24 iunie.

Stiripesurse.ro: Cum vedeti decizia de la ICCJ?

Sebastian Ghita: In primul rand cred ca situatia a fost atent verificata si analizata de catre dl judecator. Nu vreau si nu cred ca lucrurile trebuie private in maniera procurorul avea dreptate sau Ghita avea dreptate.

Stiripesurse.ro: Cum ar trebui privite?

Sebastian Ghita: Incet-incet trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca legea trebuie sa aiba dreptate si ca justitie fac judecatorii.

Doua chestiuni s-au intamplat, mai tehnice. In primul rand ideea ca modificarea controlului judiciar este o chestiune pe care un judecator o cenzureaza a fost luata in cosniderare. Asadar, daca in cele 60 de zile un procuror modifica continutul controlului judiciar, masurile de restrictionare a libertatii unui cetatean, atunci un judecator este cel chemat sa cenzureze aceasta decizie.

Al doilea lucru tine de aceasta chestiune cu oprirea unui membu al Parlamentului sa mearga la vot. Nu stim motivarea, o asteptam, e foarte important ce va spune judecatorul ICCJ.

Imi pare rau ca viata m-a adus pe mine in situatia de a fi supus acestor proceduri si de a se da decizii si verdicte care ma privesc pe mine ca persoana dar care seteaza de fapt niste reguli in societate. Imi pare rau, nu as fi dorit sa ajung in aceasta stuatie si nu cred ca tot timpul o discutie cu procurorul trebuie purtata in contradictoriu. Astazi de dimineata am avut o discutie extrem de corecta si constructiva, de exemplu, cum s-a intamplat si in alte dati. Sper ca toata lumea sa isi dea seama de gravitatea situatiei in care este adus un cetatean si ca lucrurile, acuzatiile, pozitiile unui cetatean in fata legii nu sunt simplu de interpretat si de aceea, oricat de bun sau de rau, oricat de bogat sau de sarac, oricat de amarat sau plin de el, orice cetatean trebuie tratat dupa reguli si dupa legi, dupa proceduri.

Stiripesurse.ro: Considerati ca un cetatean nu este tratat astfel?

Sebastian Ghita: N-am spus acest lucru, am spus ca din contra, orice cetatean, oricine ar fi el, orice nume ar avea, trebuie sa fie tratat de lege in acelasi fel. Asta este ceea ce inseamna statul de drept, legea sa fie egala si la fel pentru oricine.

Stiripesurse.ro: Asta va intrebam, ati constatat ca in acest moment in Romania legea este egala pentru oricine, indiferent cum il cheama si ce pozitie are?

Sebastian Ghita: Eu v-am spus ce cred eu. Va multumesc. Atat am avut de spus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.