Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gianluigi Buffon se va întoarce la Juventus în această vară - Vrea să-l depășească pe Maldini

SportsJOE.ie
Gianluigi Buffon

Presa din Italia a anunţat, marţi, că Gianluigi Buffon (41 de ani) se va întoarce la Juventus în această vară. Portarul ar urma să aibă şi o clauză care vizează numărul de apariţii la campioana Italiei.

Potrivit La Repubblica, Buffon cere o clauză în contractul său prin care să îi fie asigurate 10 prezenţe în sezonul 2019/2020. Dintre acestea, cel puţin două în Liga Campionilor şi minimum opt în campionat. De exact opt meciuri mai are nevoie portarul pentru a-l depăşi pe Paolo Maldini în topul jucătorilor cu cele mai mute prezenţe în Serie A din istorie.

Cum arată topul jucătorilor cu cele mai multe prezenţe în prima ligă din Italia:

1. Paolo Maldini – 647

2. Gianluigi Buffon – 640

3. Francesco Totti – 619

4. Javier Zanetti – 615

5. Gianluca Pagliuca – 592

Sky Italia a anunţat că Gianluigi Buffon va semna un contract valabil un sezon, urmând ca ulterior să îi fie oferită o funcţie în cadrul clubului din Torino.

Plecat din postura de titular incontestabil de la Juventus, la 40 de ani, Buffon va avea parte de concurenţă serioasă în Italia. Wojcieh Szczesny a fost alegerea lui Allegri în sezonul trecut, polonezul apărând în 41 de partide. De asemenea, în lot se mai află şi Mattia Perin, transferat de la Genoa, în 2018, pentru 12 milioane de euro.

Deşi existau zvonuri potrivit cărora Buffon ar putea merge la Parma, club a care a crescut şi la care a evoluat timp de şapte sezoane, sau chiar la Leeds, formaţie din liga a doua engleză, portarul italian pare că a ales revenirea la Juventus, echipa unde a cunoscut succesul. Buffon este al doilea fotbalist din istoria clubului ca număr de prezenţe (656), după Alessandro Del Piero (705).

Alături de Juventus, campionul mondial din 2006 a câştigat de nouă ori titlul în Serie A, cinci Cupe şi şase Supercupe ale Italiei. În sezonul petrecut la Paris Saint-Germain, a evoluat în 25 de partide, trecându-şi în cont titlul şi Supercupa Franţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.