Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gianni Infantino dă asigurări că Mondialul din Qatar va fi cea mai accesibilă şi incluzivă

dohanews.co
qatar world cup

Preşedintele Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA), Gianni Infantino, a asigurat că Cupa Mondială 2022 din Qatar "va fi cea mai accesibilă şi mai incluzivă de până acum", informează agenţia EFE.

"Cupa Mondială din Qatar va fi cea mai accesibilă şi incluzivă de până acum, iar acesta este fotbalul. Să ne asigurăm că stadioanele şi terenurile de antrenament sunt accesibile şi sunt parte integrantă a întregului proces, atât în afara stadioanelor, cât şi în zonele rezervate fanilor", a afirmat Infantino duminică, cu ocazia deschiderii forumului pentru persoanele cu dizabilităţi găzduit de Education City din Doha, scrie agerpres.ro.

Evenimentul care se desfăşoară din 2016 se concentrează în această ultimă ediţie pe incluziune şi accesibilitate pentru persoanele cu dizabilităţi şi care vor participa la Cupa Mondială, programată în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie 2022.

Potrivit preşedintelui FIFA, cele opt stadioane care vor găzdui meciurile turneului final din Qatar au fost construite "cu cele mai înalte niveluri de accesibilitate"' şi au posibilităţi de parcare, locuri, prioritate la lifturi şi toalete pentru persoane cu nevoi speciale.

Organizatorii competiţiei au instalat, de asemenea, pe trei dintre stadioane, Lusail, Al Bayt şi Education City, săli senzoriale pentru ca fanii cu dizabilităţi şi familiile lor să poată experimenta pasiunea pentru fotbal.

"Este pentru prima oară când se face asta la o Cupă Mondială FIFA, pentru ca oamenii cu nevoi neurologice speciale să se poată bucura de meciuri", a mai spus Infantino.

Acesta a subliniat, totodată, că accesibilitatea şi incluziunea vor fi elemente cheie ale candidaturilor pentru viitoarele competiţii ale FIFA şi a adăugat că " în viitor, orice asociaţie membră a FIFA care doreşte să găzduiască o competiţie va trebui să fie incluzivă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.