Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gibraltarul nu acceptă să fie monedă de schimb în negocierile Brexit

Şeful executivului din Gibraltar, Fabian Picardo, l-a criticat luni pe preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, pentru că i-a acordat Spaniei drept de veto în legătură cu viitorul relaţiilor dintre enclava britanică şi Uniunea Europeană, după ce Marea Britanie va ieşi din blocul comunitar, relatează Reuters, conform agerpres.

Viitorul teritoriului britanic situat în extremitatea sudică a Spaniei a devenit primul subiect de divergenţe majore după ce miercuri Marea Britanie a notificat oficial Consiliul European în legătură cu intenţia sa de a ieşi din UE. Potrivit unui proiect ''de orientări" în negocierile ce urmează între UE şi Marea Britanie prezentat vineri de către Donald Tusk, ''nici un acord între UE şi Regatul Unit nu va putea fi aplicat teritoriului Gibraltar fără un acord între Regatul Spaniei şi Regatul Unit'', după Brexit.

Madrid: 'Nu este cazul să ne pierdem cumpătul în problema Gibraltarului'

"Dl Tusk se comportă ca un soţ încornorat care se răzbună pe copii", a declarat Fabian Picardo într-un interviu acordat agenţiei Reuters.

El a apreciat că Spania încearcă să intimideze Gibraltarul şi UE permite acest lucru, adăugând că Gibraltarul nu va accepta să devină monedă de schimb în negocierile cu privire la Brexit.

"Nu vom fi monedă de schimb şi nici victime ale Brexitului pentru că nu suntem vinovaţi pentru Brexit. Noi am votat să rămânem în UE", a subliniat şeful executivului teritoriului britanic.

Acesta a îndemnat UE să elimine referirea la Gibraltar din documentul cu liniile directoare ale negocierilor cu Marea Britanie, pentru a face astfel un "gest de bună credinţă şi bunăvoinţă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.