Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gică Popescu, dezvăluiri cutremurătoare din perioada petrecută în închisoare: 'Tata plângea în genunchi, cu o cruce în mână'

gica popescu

Fostul internațional Gică Popescu mărturisește că experiența condamnării sale în Dosarul Transferurilor și cele 20 de luni petrecute în închisoare i-au schimbat în totalitatea viața, dar și modul de gândire.

"Cum priviți acum condamnarea și perioada petrecută în închisoare?
Mi-e greu... Așa să se facă justiția în România... Păcat că s-a pierdut o oportunitate pentru fotbal. Păcat de familia mea... Copiii au stat 20 de luni fără tată, soția mea s-a chinuit... Tata a murit, i s-a spart inima de supărare. Și nu-l mai aduce nimeni înapoi pe tata! De astea îmi pare rău. Nici acum nu m-am împăcat cu ideea că l-am pierdut, îmi lipsește... Eu duc mult, mult, mult! Sunt foarte puternic și foarte mândru. Încasez fără probleme. Dar aveam o opinie de achitare de la Înalta Curte. De la instanța supremă! Și totuși am fost condamnat.

Citește și: Mihai Tudose o ridică ÎN SLĂVI pe Simona Halep: Dezvăluiri despre întâlnirea de la Guvern! Propunere URIAȘĂ făcută noului lider mondial

Au fost grele cele 20 de luni din închisoare?
Primele luni au fost. Începutul și apoi perioada după ce a murit tata. Altfel, mă obișnuisem. Singura mea preocupare era legată de cei de acasă. A fost greu. Erau mai mici și copiii... Mie mi-a plăcut mereu să stau lângă familie... Mi-au lipsit enorm. Bine că au înțeles, s-au comportat incredibil de bine. E o experiență de care nu ne amintim cu plăcere, dar face parte din viața noastră. Pe copii i-a maturizat foarte mult. Cel mai greu e că s-a dus tata... Încă n-am asimiliat ideea că nu mai e, nu pot să...

Tatăl avea probleme de sănătate și înainte?
Lua pastile de inimă, dar nu avea ceva grav. L-a măcinat rău de tot, s-a consumat enorm. El apărea în public și zicea "Lasă, mă, ce dacă...", dar el era turbat. Nu era un om credincios, cred că n-a intrat de două ori în viața lui în biserică. După condamnare l-a găsit mama în mijlocul camerei cu o cruce în mână. Plângea. Tata să plângă! Era un oltean mândru, nu accepta că fiului său i se poate întâmpla. Și după două luni a cedat, n-a mai putut... Astea sunt nenorocirile.

Citește și: Concurența tremură: Un GIGANT german vine în România și vrea să 'facă legea' pe piață

Vi s-a schimbat viața de când ați ieșit din închisoare?
Total! Mi-am schimbat prioritățile. Mi-am dat seama că tot ce contează sunt familia și interesul tău personal. Și toată lumea așa gândește. Eu eram singurul idiot cu proiecte, mamă, să vezi ce facem! Trebuie să-ți fie ție bine, atât! Că revoluționari d-ăștia... V-am zis, nu sunt vremurile care să permită așa ceva.

E adevărat că Mircea Sandu propusese în 2014 să candideze și Iordănescu ca variantă B, pentru cazul în care ați fi fost condamnat la închisoare? Ceea ce s-a și petrecut.
Au propus varianta B, însă eu nu le-am dat voie. Mă știam nevinovat și le-am zis "Nu are ce să se întâmple, n-au de ce să mă condamne!". Nu putea exista varianta B! I-am și zis "Nea Puiule, dacă mă condamnă ăștia n-o să mă ai pe conștiință? Că devii președinte pentru că sunt eu condamnat?". Mi-a dat dreptate. Atunci a fost corect, după care s-a mai schimbat. Asta e, lumea se mai schimbă.", a declarat Gică Popescu într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.