Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Giganții bancari SUSȚIN protestele împotriva Guvernului: 'Exercițiu democratic'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam proteste guvern Piata Victoriei

După ce directorul Raiffeisen Bank a salutat protestele din Piata Victoriei, a venit rândul unui alt bancher de top din România să aplaude manifestațiile din ultima vreme din țară.

"Protestele din Piaţa Victoriei sunt manifestări democratice şi nu instabilitate politică", a declarat Francois Bloch, noul director general al BRD. Acesta a spus că este greu să separi persoana fizică de cea de reprezentant al unei corporaţii, referindu-se la Steven van Groningen, şeful Raiffeisen.

“Este dificil să disociezi postura de persoana fizică de aceea de reprezentant al unei corporaţii. Este greu să te rupi", a declarat joi Francois Bloch, noul director general al BRD. Acesta a răspuns astfel la o întrebare legată de prezenţa lui Steven van Groningen, CEO al Raiffeisen Bank, în Piaţa Victoriei, alături de manifestanţi.

Citește și: RUPTURĂ în Academia Română: Ce a spus fostul ministru al Educației după apelul făcut de academicieni

Francois Bloch a spus că “Ceea ce vedem acum sunt manifestări democratice şi nu vorbim despre instabilitate politică”.

“Pentru clienţii nostri este importantă stabilitatea politică şi economică pentru a-şi putea pregăti planul de investiţii”, a adăugat directorul general al BRD, potrivit Mediafax.

De curând, prezenţa în Piaţa Victoriei a preşedintelui Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen, l-a nemulţumit pe Liviu Dragnea, care a criticat faptul că persoane din conducerea multinaţionalelor, cum ar fi preşedintele unei bănci străine, au ieşit în stradă.

În replica, van Groningen a scris pe contul său de Facebook că prezenţa sa la protestele din Piaţa Victoriei a fost o decizie personală şi că, înainte de a fi preşedinte de bancă, este tată şi îi pasă de viitorul copiilor lui şi al ţării în care locuieşte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.