Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sancțiunile impuse Rusiei lasă cicatrici: Gigantul Sovcomflot și-a vândut cel puțin o zecime din flotă

ship-technology.com
Sovcomflot

Cea mai mare companie de transport maritim din Rusia, Sovcomflot, și-a vândut o parte importantă din flotă pentru a-și plăti datoriile, pentru a evita intrarea în incapacitate de plată, și, în cele din urmă, de a reveni pe piețele internaționale odată ce sancțiunile vor fi ridicate, scrie Financial Times.

Potrivit unor surse citate de publicația amintită, compania a vândut cel puțin 20 de nave, adică aproximativ o șesime din flotă. Compania rusă spune că a vândut doar 12 nave. Neplata datoriilor ar fi afectat reputația companiei în fața Shell și Total, care își închirează navele.

Unii analiști avertizează că industria petrolieră a Rusiei se va asemăna din ce în ce mai mult cu cele din Iran și Venezuela, care se bazează pe o „flotă întunecată” de nave care operează în afara piețelor internaționale. Aceste nave opresc semnalele de localizare, se înregistrează sub steaguri false și folosesc companii-fantomă.

Sovcomflot a fost fondată în 1988 și a devenit cea mai mare companie de transport maritim din Rusia, cu o flotă de 122 de nave la sfârșitul anului trecut, din care puțin mai puțin de jumătate transportă țiței.

Guvernul Rusiei deține 82,8% din companie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.