Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigel Ştirbu: Regele Mihai - un exemplu şi un etalon de moralitate - VIDEO

gigel stirbu

Regele Mihai rămâne pentru poporul român un exemplu şi un etalon de moralitate, fostul suveran aparţinând unei dinastii cu care se confundă întreaga istorie modernă a poporului român, a declarat miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, preşedintele Comisiei de cultură a acestui for, liberalul Gigel Ştirbu. 

Citeşte şi: Inaugurarea celei mai aşteptate autostrăzi, BLOCATĂ. Motivul HALUCINANT invocat

"Personalitatea acestui mare Rege al României trece dincolo de secolul pe care spune că l-a reprezentat. A aparţinut unei dinastii deosebite, o dinastie cu care se confundă întreaga istorie modernă a poporului român, o dinastie care a obţinut independenţa naţională, care s-a bătut pentru proclamarea Regatului, o dinastie care a pus umărul la marele deziderat al poporului român - Marea Unire de la 1918, dinastie care a făcut din România interbelică una dintre primele democraţii invidiate ale Europei. O dinastie fără de care actul de la 23 august '44 n-ar fi avut loc şi poate astăzi România n-ar fi avut graniţele solide pe care le avem. Această mare personalitate - Majestatea Sa Regele Mihai I - putem spune că este un exemplu, un etalon, o bornă de moralitate", a spus Ştirbu. 

Potrivit deputatului, această mare personalitate - care a fost Regele Mihai pentru lumea românească - poate să îi înveţe pe oamenii politici ai acestor zile ce înseamnă modestia, ce înseamnă respectul faţă de instituţiile statului, sinceritatea şi patriotismul mai mult decât o metaforă. 

"Sunt momente în viaţa fiecărui popor care sunt adevărate semnale de alarmă pentru fiecare dintre noi, sper, îndrăznesc să sper, că Regele Mihai va rămâne acel ideal de moralitate la care fiecare dintre noi tindem să ajungem. Sunt puţine cuvinte în limba română care pot reda greutatea acestor momente, importanţa sentimentală a acestor momente. Indiferent, dragii mei colegi, de steagul sub care activăm, (...) toţi aveam un singur steag - acel steag este al binelui poporului român. Pe perioada efemeră a mandatelor noastre fiecare dintre noi tindem la un ideal. Idealul nostru este de a ne identifica cu faptele noastre", a arătat deputatul PNL. 

În opinia acestuia, Regalitatea este mai mult decât o formă de guvernământ. ''Regalitatea este oglinda vie a sentimentelor unei naţiuni - bunul simţ, loialitatea, sinceritatea şi patriotismul. Puţini oameni lasă o urmă, lasă un impact atât de impresionant asupra perioadei pe care o traversează în viaţă. (...) Odihneşte-te în pace, Majestate!", a încheiat preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor.

Citeşte şi: RĂZBOI pe averea unui apropiat al lui Sorin Ovidiu Vântu. 400 de procese, deschise pentru împărţirea banilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.