Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gilbert Houngbo va fi noul director general al Organizaţiei Internaţionale a Muncii

oim

Fostul premier din Togo, Gilbert Houngbo, a fost ales vineri în postul de director general al Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM), devenind primul reprezentant al Africii care va conduce această organizaţie, informează AFP.

"Consiliul de administraţie al OIM a ales un nou director general. Felicitări lui @GilbertFHoungbo", a anunţat organizaţia într-o postare pe Tweeter.

Primul mandat de cinci al noului director general al OIM va începe la 1 octombrie 2022.

Fondată în 1919, OIM nu a fost condusă niciodată de o femeie şi nici de un reprezentant al Africii sau Asiei. În schimb, printre foştii directori generali se numără doi francezi, inclusiv primul director general al OIM, Albert Thomas (1919-1932), potrivit Agerpres.

Organizaţia cu sediul la Geneva este condusă din 2012 de un fost lider de sindicat din Marea Britanie, Guy Ryder, care în prezent a ajuns la limita celor două mandate.

În cursa pentru postul de director general al OIM au intrat cinci persoane: fostul ministrul al Muncii din Franţa, Muriel Pénicaud, fostul premier din Togo, Gilbert Houngbo, fostul ministru al Afacerilor Externe din Coreea de Sud, Kang Kyung-wha, antreprenorul sud-african Mthunzi Mdwaba şi directorul general adjunct al OIM, australianul Greg Vines.

Toţi candidaţi au avut sarcina dificilă de a-i convinge pe membrii Organizaţiei Internaţionale a Muncii, adică pe reprezentanţii guvernelor, angajatorilor şi sindicatelor. OIM este singura agenţie din cadrul ONU unde cele 187 de state membre sunt reprezentat de guverne şi partenerii sociali.

Gilbert Houngbo s-a detaşat în poziţia de candidat cu cele mai mari şanse după ce a obţinut sprijinul majorităţii statelor africane. Fost premier al statului Togo între 2008 şi 2012, Gilbert Houngbo a fost şi director adjunct al OIM între 2013 şi 2017 iar în prezent este preşedintele Fondului Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) .

Desemnarea viitorului director general al OIM are loc într-un moment în care pandemia de Covid-19 a avut efecte economice şi sociale devastatoare la nivel mondial şi a accelerat dezvoltarea sectorului digital şi a telemuncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.