Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ginerele lui Donald Trump, audiat luna aceasta pe tema amestecului Rusiei în alegeri

bloomberg.com
Jared Kushner

Procurorii care, sub conducerea lui Robert Mueller, anchetează presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 l-au audiat în această lună pe Jared Kushner, ginerele şi consilierul preşedintelui SUA, Donald Trump, au informat miercuri seară mass media americane, citate de EFE şi dpa, scrie agerpres.ro

Interogatoriul, care a durat 90 de minute, s-a concentrat pe o reuniune care a avut loc în decembrie 2016 - în timpul perioadei de tranziţie prezidenţială între Barack Obama şi Donald Trump - între Kushner, Serghei Kisliak, cel care era la acea vreme ambasadorul Rusiei la Washington, şi Michael Flynn, fost consilier pe probleme de securitate naţională al Casei Albe. 

Potrivit unor surse neidentificate citate de presa americană, procurorii l-au interogat pe Kushner şi pe tema altor contacte între Flynn şi alţi membri ai Kremlinului. Flynn şi afacerile sale internaţionale de consultanţă se află în atenţia procurorului şef Mueller, care a cerut inclusiv Casei Albe informaţii despre fostul consilier. 

Flynn fusese numit cu doar 24 de zile în urmă când s-a văzut nevoit să demisioneze pentru că le-a ascuns adevărul unor înalte oficialităţi de la Casa Albă, între care vicepreşedintele Mike Pence, cu privire la conţinutul discuţiilor sale cu Kisliak, care au început înainte de alegeri şi s-au prelungit şi pe durata perioadei de tranziţie. 

După cum avea să recunoască însuşi Flynn, discuţiile cu Kisliak au inclus teme precum sancţiunile împotriva Kremlinului impuse de preşedintele Barack Obama cu puţin timp înainte de a părăsi Casa Albă. 

Agenţiile de informaţii americane acuză Rusia de imixtiune în alegerile prezidenţiale din 2016, în favoarea lui Trump, acuzaţii pe care Moscova le neagă. Săptămâna trecută, presa americană a relatat că avocaţii lui Flynn au încetat orice formă de comunicare cu echipa juridică a lui Trump, ceea ce ar putea indica faptul că Flynn este dispus să ajungă la o înţelegere cu procurorii, notează dpa. 

Postul CNN a citat o sursă care a declarat că scopul principal al întâlnirii lui Kushner cu anchetatorii a fost acela ca procurorii să se asigure că ginerele lui Trump nu deţine informaţii care l-ar putea exonera pe Flynn. 

"Domnul Kushner a cooperat de bună voie în cadrul tuturor anchetelor relevante şi va continua să facă acest lucru", a declarat un avocat al lui Kushner, Abbe Lowell, pentru cotidianul The New York Times. 

Kushner, dezvoltator imobiliar însurat cu Ivanka Trump, fiica preşedintelui american, este consilier prezidenţial şi a jucat un rol important în campania electorală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.