Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii UE și Biden salută numirea Giorgiei Meloni în fruntea Guvernului italian: `Pregătiți să lucrăm împreună`/ Orban și Le Pen exultă

Rai News
Giorgia Meloni

-"Felicitări, Giorgia Meloni, prima femeie premier în Italia. Europa înfruntă provocări enorme. Să îi ajutăm pe cetățenii noștri și să susținem Ucraina, rămânând uniți și determinați. Europa are nevoie de Italia. Împreună vom depăși orice dificultate. Spor la treabă!", a scris pe Twitter Roberta Metsola, de la Bruxelles, relatează Rai News preluat de Rador.

Ursula von der Leyen a afirmat: "Felicitări Giorgiei Meloni pentru numirea sa în funcția de prim-ministru al Italiei, prima femeie care ocupă acest post", a scris președinta Comisiei Europene pe Twitter, care a adăugat: "Mă bazez și aștept cu nerăbdare o cooperare constructivă cu noul guvern în privința provocărilor pe care le înfruntăm împreună".

Sprijin și din partea lui Charles Michel, președintele Consiliului European: "Felicitări Giorgiei Meloni, care este prima femeie premier în Italia. Vom lucra împreună în beneficiul Italiei și UE". "O aștept la Consiliul European pentru a lucra împreună pentru binele Uniunii Europene", a adăugat Michel, pe Twitter.

"O felicit pe Giorgia Meloni pentru că a devenit prima femeie premier în Italia. Italia este un aliat vital al NATO și un partener apropiat, în timp ce națiunile înfruntă împreună provocările comune globale", a declarat Joe Biden într-un comunicat transmis de Casa Albă. "Sunt nerăbdător să continuu să colaborez pentru a duce mai departe susținerea noastră pentru Ucraina" și pentru "creșterea economică".

Zelenski a felicitat-o și el pe Meloni: "Urez noului guvern să răspundă cu succes tuturor provocărilor de azi. Aștept cu nerăbdare o colaborare fructuoasă continuă pentru a garanta pace și prosperitate în Ucraina, în Italia și în lume".

Felicitări și din partea exponentului Dreptei franceze, Marine Le Pen: "Le adresez Giorgiei Meloni, noul președinte al Consiliului de Miniștri italian, și lui Matteo Salvini, vice-premier, toate urările de succes. Peste tot în Europa, patrioții ajung la putere, iar împreună cu ei această Europă a națiunilor pe care ne-o dorim".

În fine, inevitabile și așteptate cuvintele lui Viktor Orban: "Felicitări Giorgia Meloni pentru formarea guvernului tău! Este o zi mare pentru Dreapta europeană", a scris pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.