Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Giorgio Chellini a anunţat că meciul cu Argentina va fi ultimul disputa în tricoul 'Squadrei Azzurra'

www.digisport.ro
Buffon Chellini Juventus

Fundaşul italian Giorgio Chellini a anunţat că meciul cu naţionala de fotbal a Argentinei, programat în luna iunie pe stadionul Wembley din Londra, va fi ultimul pe care îl va disputa în tricoul "Squadrei Azzurra", informează Reuters, citat de Agerpres.

Eşecul Italiei de a se califica la Cupa Mondială din acest an, care va avea loc în Qatar, pare să fi grăbit decizia jucătorului echipei Juventus Torino, în vârstă de 37 ani, care va avea astfel ultima sa apariţie internaţională chiar pe stadionul care a găzduit finala EURO 2020, câştigată în vara trecută de Italia în faţa Angliei, la loviturile de departajare.

"Îmi voi lua rămas bun de la echipa naţională pe Wembley, locul în care am trăit punctul culminant al carierei mele, câştigând Campionatul European", a declarat Chiellini după victoria obţinută de Juventus pe terenul formaţiei Sassuolo (2-1), luni seară în Serie A.

"Aş vrea să-mi iau rămas bun de la azzurri cu o amintire frumoasă. Acesta va fi cu siguranţă ultimul meu meci alături de naţionala Italiei", a adăugat experimentatul fotbalist.

Cu 116 apariţii în naţionala ţării sale, Giorgio Chiellini ocupă locul al cincilea în ierarhia fotbaliştilor cu cele mai multe selecţii în echipa Italiei, alături de Andrea Pirlo, fiind depăşit doar de Daniele de Rossi, Paolo Maldini, Fabio Cannavaro şi Gianluigi Buffon.

Veteranul fundaş central, care a fost rezervă la Juventus şi a intrat pe teren în repriza secundă în partida de luni, nu a decis deocamdată dacă îşi va prelungi contractul cu "Bătrâna Doamnă".

"Dragostea mea faţă de Juventus nu se încheie, nu se va termina niciodată. Desigur, de acum până la sfârşitul sezonului trebuie să evaluez totul, să vorbesc cu familia mea despre ceea ce este cel mai bine să fac. Să terminăm mai întâi pe locul al patrulea (în Serie A) şi să câştigăm Cupa Italiei, apoi ne vom aşeza cu cele două familii ale mele - cea de acasă şi cea de la Juventus - pentru a afla ce este mai bine pentru toată lumea", a mai spus Chiellini.

Juventus se află pe locul al patrulea în clasament, ultimul care asigură participarea la viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, cu un avans de opt puncte faţă de AS Roma, ocupanta locului al cincilea, cu patru etape înainte de finalul sezonului. Torinezii vor înfrunta formaţia Inter Milano în finala Cupei Italiei, pe 11 mai.

Meciul Italia - Argentina, Finalissima, va fi primul care opune campioanele Europei şi Americii de Sud, în cadrul parteneriatului dintre cele două confederaţii fotbalistice, UEFA şi CONMEBOL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.