Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GIP: Camelia Bogdan a primit pașaport de serviciu, deși nu avea dreptul legal

camelia bogdan

Grupul de Investigații Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, a solicitat Ministerului de Externe să facă verificări, existând dovezi că judecătorul suspendat Camelia Bogdan a obținut un pașaport de serviciu, deși nu avea dreptul.

Potrivit GIP, într-un schimb de emailuri între Camelia Bogdan și MAE a fost solicitat inițial pașaportul, iar apoi Camelia Bogdan a mulțumit pentru sprijinul acordat.

„Ulterior, printr-un e-mailul din data de 3 septembrie 2020, Camelia Bogdan a mulțumit Ministerului de Externe și Forumului Judecătorilor pentru „sprijinul acordat în vederea eliberării pașaportului de serviciu”. Prin același email, Bogdan a adresat „respectuoasa rugăminte” Consiliului Director al Asociației Forumul Judecătorilor din Romania să înainteze cererea de eliberare a pașaportului de serviciu, având în vedere calitatea sa de membru al Asociației”, transmite GIP.

Camelia Bogdan nu ar fi avut dreptul să primească pașaport de serviciu, decât dacă ar fi călătorit în misiune oficială în calitate de magistrat sau în calitate de președinte sau vicepreședinte al unei organizații sau asociații profesionale, însă în cazul de față scopul călătoriei a fost susținerea de către Camelia Bogdan a cauzei sale la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

O solicitare similară a fost adresată de către GIP și CSM, din același schimb de emailuri reieșind că judecătorul Dragoș Călin, în calitate de președinte al Asociației Forumul Judecătorilor din Romania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.