Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Giurgiu: Coadă de tiruri pe circa 11 kilometri, la punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria

agerpres.ro
coada tiruri frontiera

Coada formată de autotrenurile ce aşteaptă trecerea frontierei prin PTF Giurgiu - Ruse (Bulgaria) a ajuns în noaptea de miercuri spre joi la o lungime de aproximativ 11 kilometri, camioanele în aşteptare ocupând prima bandă de mers a DN 5 ce duce către Bucureşti.

Citeşte şi: Ministrul Apărării, anunţ de ULTIM MOMENT despre programul Patriot după vizita lui Rex Tillerson

''Spre mijlocul săptămânii foarte multe tiruri care merg spre Bulgaria, Grecia, Turcia ajung la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu - Ruse şi se produce aglomeraţie. Aseară coada de tiruri a ajuns până în localitatea Daia, situată la aproximativ zece kilometri de oraş. Am avut deschise toate cele trei artere de circulaţie, dar numărul tirurilor este foarte mare'', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu, Dănuţ Cazacu. 

Şoferii sunt nemulţumiţi de situaţia creată şi acuză că nu pot transporta la timp mărfurile. 

''Mereu se formează coadă aici, nu ştiu ce se întâmplă, dar merge foarte greu în unele zile. Noi avem marfă de transportat şi un orar de respectat'', a susţinut unul dintre conducătorii auto. 

Pe de altă parte, locuitorii din satele riverane DN 5, respectiv Remuş, Frăteşti şi Daia, acuză că sunt deranjaţi, printre altele, de sunetul claxoanelor. 

''Nu mai putem ieşi din case de sunetul asurzitor al claxoanelor, şi nu claxonează un minut, două, ci câteva ore. Vă daţi seama ce larmă este de la o coadă kilometrică de tiruri, ca să nu mai spun că mereu circulaţia spre municipiul Giurgiu este îngreunată, pentru că prima bandă este ocupată de tiruri'', a spus un sătean din Remuş. 

Referitor la cele petrecute, şeful Poliţiei Rutiere Giurgiu, Marian Popescu, a declarat că poliţia locală şi cea rutieră dirijează camioanele aflate în aşteptare, astfel încât acestea să nu staţioneze în zona localităţilor, ci în afara acestora, pentru ''a nu deranja locuitorii riverani drumului naţional''. 

Pe parcursul acestei zile, coada de autotrenuri la frontiera Giurgiu - Ruse se întinde până în dreptul localităţii Frăteşti, la aproximativ şapte kilometri de graniţă. În ultimele 24 de ore, prin punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria au ieşit din ţara noastră aproximativ opt sute de tiruri, conform autorităţilor judeţene.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Grindeanu RUPE TĂCEREA. Ce a declarat în faţa procurorilor DNA despre Liviu Dragnea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.