Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Giurgiu: Proiectil exploziv, găsit la rădăcina unui copac în pădurea Băneasa

Antena 1
proiectil

Un proiectil exploziv de calibrul 76 de milimetri a fost descoperit în pădurea din localitatea Băneasa de un pădurar ce efectua măsurători.

"În timp ce efectua măsurători în pădurea din localitatea Băneasa, în după amiaza zilei de duminică, 6 februarie, un pădurar a văzut, la rădăcina unui copac, un obiect ce părea a fi element de muniţie. Acesta şi-a dat seama de pericol şi a sunat la 112", se arată într-un comunicat de presă, emis luni de ISU Giurgiu.

Echipa pirotehnică din cadrul ISU Giurgiu s-a deplasat la faţa locului pentru asanarea terenului, iar specialiştii au constatat că era vorba despre un proiectil exploziv de calibrul 76 de milimetri.

Muniţia a fost ridicată şi transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă în poligonul de specialitate.

Menţionăm faptul că, în luna ianuarie 2022, un alt pădurar a găsit un focos fuzant de proiectil, în pădurea din localitatea Mihai Bravu, iar în anul 2021, pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu au ridicat 16 proiectile explozive, o bombă de aruncător, un proiectil perforant şi două încărcătoare de infanterie din localităţile: Crevedia Mare, Băneasa, Stoeneşti, Mihai Bravu, Popeşti, Bâcu, Crucea de Piatră şi Uzunu.

Totodată, ISU Giurgiu atrage atenţia cetăţenilor ca atunci când găsesc obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată, respectiv cartuşe, grenade, petarde, mine antitanc, proiectile de artilerie, rachete, bombe explozive, incendiare, toxice să nu le mişte de pe locurile pe care se află şi să anunţe imediat autorităţile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.