Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Giuseppe Conte, sprijinit de Donald Trump în problema imigrației

NYMag
Donald Trump

 

Președintele american, Donald Trump, îl admiră pe noul premier italian, Giuseppe Conte, pentru fermitatea acestuia față de imigrație.

'Noul prim-ministru italian este super. Am avut ocazia să-l întâlnesc, e foarte ferm în privinţa imigraţiei, ca şi mine, de altfel. Se pare că fermitatea faţă de imigraţie duce la victorie astăzi', a declarat Trump, într-un interviu improvizat acordat postului Fox News în grădina de la Casa Alba.

Giuseppe Conte a fost ales să conducă noul guvern italian de liderii partidelor care au câştigat alegerile din martie, Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) şi Liga (extremă dreapta).

Conte şi-a făcut prima apariţie pe scena internaţională cu ocazia reuniunii G7 din Canada, unde Trump l-a felicitat pentru 'marea victorie'.

'Tocmai l-am întâlnit pe noul prim-ministru italian, un tip într-adevăr super. Va fi primit în curând cu onoruri la Casa Albă. Va face treabă bună - poporul italian a ales bine!', a scris Trump pe Twitter sâmbătă, un mod de a-i da girul lui Conte.

Guvernul italian vrea reformarea Regulamentului Dublin, care, potrivit Romei, plasează o povară exagerată asupra statelor mediteraneene în ce priveşte responsabilitatea primirii migranţilor, noul premier profitând de participarea la G7 pentru a discuta cu partenerii europeni despre criza migranţilor, conform agerpres.

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.