Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Giuseppe Marotta, directorul executiv Inter Milano, avertizează: Serie A se află în prag de insolvenţă şi are nevoie de mai mare ajutor financiar

facebook.com
Serie A

Serie A se află în prag de insolvenţă şi are nevoie de mai mare ajutor financiar din partea guvernului în timpul pandemiei şi de accesul mai multor spectatori pe stadioane, a avertizat Giuseppe Marotta, directorul executiv al clubului de fotbal Inter Milano, citat de Reuters.

Marotta a declarat, într-un interviu pentru ziarul Il Sole 24 Ore, că instituţiile politice ale ţării nu mai pot ignora situaţia financiară a fotbalului italian, conform Agerpres.

''Este un sistem la marginea prăpastiei, care fără nicio îndoială a avut deja probleme înainte de Covid-19, dar care nu a primit practic niciun sprijin în aceşti doi ani de pandemie'', a spus Marotta, membru al Comitetului Executiv al Federaţiei italiene de fotbal (FICG) ca reprezentant al Serie A.

La începutul lunii ianuarie, cluburile italiene au acceptat în unanimitate să reducă numărul spectatorilor la 5.000 timp de două etape, pentru a domoli rata de infectare cu Covid-19, dar Marotta susţine acum ca stadioanele să primească mai mulţi suporteri.

După ce la începutul anului 2020, campionatul s-a întrerupt şi meciurile s-au jucat fără spectatori, după eliminarea restricţiilor capacitatea stadioanelor a fost limitată la 50%.

''Facilităţile exterioare sunt fără îndoială sigure cu măşti FFP2, certificate verzi şi reducerea capacităţii la 50%. Vânzare a doar 5.000 de bilete a fost o altă dovadă că luăm lucrurile în serios şi a fost un alt sacrificiu pentru noi. Dacă Franţa este pregătită să primească suporteri la capacitate de 100% a stadioanelor, aşa cum deja se întâmplă în Anglia, are vreun sens pentru noi să rămânem limită mică de spectatori?'', a afirmat Marotta.

''Fotbalul este încă considerat lumea preşedinţilor 'bogaţi şi proşti' care aruncă cu banii pentru amuzament. Lumea noastră se luptă să fie recunoscută pentru ceea ce este, dar cum poţi ignora faptul că fotbalul profesionist este o industrie ca oricare alta?'', a concluzionat oficialul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.