Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Glad Varga dorește un tineret puternic și o Românie liberală

Glad Varga

Glad Varga, candidat la președinția TNL, și-a lansat moțiunea „Implică-te cu PNL” pentru candidatura la președinția TNL. În care detaliază atât propunerile sale pentru tineretul român cât și propunerile mai specifice pentru tineretul liberal.

Propunerile pentru România

Glad Varga își asumă statutul de om de dreapta, specific membrilor PNL. El cheamă la revitalizarea valorilor dreptei și la promovarea și propagarea lor în rândurile populației.

Varga își propune pentru România atât o identitate națională cât și una europeană. Între acestea două nu există o contradicție

„Ion Brătianu spunea că vom contribui la civilizația europeană dacă vom face lucrurile așa cum se cuvine în țară. Că vom fi buni europeni dacă vom fi buni români. Și vom fi buni români dacă vom înțelege că integrarea europeană nu este un scop în sine, ci un mijloc pentru construirea bunăstării fiecărui cetățean, fiecărei familii și fiecărei comunități”, spune candidatul în textul moțiunii.

Candidatul vede ca fiind relevante pentru România patru valori fundamentale ale dreptei: etica responsabilității pentru propriul destin, recompensarea meritului, un stat discret și puternic și lupta împotriva corupției

Un asemenea stat este văzut de candidat ca fiind cel mai potrivit pentru bunăstarea tinerilor români. Pentru realizarea deplină a potențialului acestora, Varga mai propune politici care:

• Să asigure bunăstarea tinerilor și să le ofere posibilitatea de a fi într-o formă bună (fizică, psihologică);

• Să promoveze o instituție adecvată pentru tineri;

• Să asigure tinerilor un loc potrivit în societate;

• Să încurajeze participarea tinerilor în luarea de decizii ce țin de viața și viitorul lor.

Propunerile pentru TNL

Rolul unui lider politic nu este să se ocupe doar de bunăstarea generală, ci și să gestioneze organizația pe care o conduce. În această direcție, Varga propune șase programe.

Programul „Școala Liberală”

….urmează să includă trei activități de pregătire inițială, continuă a tinerilor liberali (familiarizarea cu principiile și valorile liberale; dezvoltarea unor competențe necesare participării active; explorarea activităților unor instituții-cheie pentru statul de drept etc).

Programul „Echipa Liberală”

... urmează să includă activități locale, regionale, naționale și europene pentru formarea și consolidarea capitalului social (team-building), pentru o mai bună cunoaștere reciprocă, dar și pentru dezvoltarea acelor competențe necesare depășirii unor eventuale conflicte.

Programul „Laboratorul Liberal”

În cadrul acestui Program urmează să fie cuprinse două tipuri de activități (online și offline) menite sa ii implice activ pe tineri atât în procesul de elaborare a politicilor publice liberale, cât și în procesul decizional intern al PNL.

Programul „Monitorii Liberali”

Acțiuni creative offline (dezbateri de tip „Karl Popper”; focus-grupuri și ateliere de consultare și discuții facilitate; ateliere de analize încrucișate; „cafenele publice” etc): cel puțin patru acțiuni/an în fiecare județ - acțiuni online: e-platforma TNL cu module de informare

„TNL Civic”

În cadrul acestui program urmează să fie dezvoltată prin e-platforma TNL un mecanism de antreprenoriat civic care sa integreze soluții de tip “firme de practica” sau “moneda electronică”.

„Olimpiada Liberală” - Un sistem competițional

Dezvoltarea unui sistem de e-competiții (pe baza de like-uri FB și/sau vot intern facilitat prin e-platforma TNL) de comunicare publică liberală. Într-o primă etapă se va lansa competiția de „e-afișe cu mesaj civic și politic”(format A3), de „e-discursuri cu teme civice și politice”.

În final, moțiunea îndeamnă tinerii să se implice în modernizarea României, în construcția unei politici de bun simț.

„Noi, tinerii liberali, vom avea onoarea și privilegiul de a fi cei care vor fi în linia întâi a modernizării României. Noi, tinerii liberali, vom demonstra că în politică se poate reuși cu bun simț, muncind cu bună-credință în folosul semenilor.”

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.