Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Glavkosmos a semnat un contract cu patru turişti care vor zbura în spaţiu în 2024

Space News
Soyuz rachetă

Glavkosmos, filiala comercială a agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, a semnat miercuri un contract cu patru turişti care vor zbura în spaţiu la bordul capsulelor Soyuz în 2024, relatează EFE.

Glavkosmos a încheiat miercuri acorduri prealabile pentru patru locuri în 2024, ceea ce înseamnă două zboruri comerciale în 2024", a declarat directorul general al companiei ruse, Dmitri Loskutov, citat de agenţia RIA Novosti.

Loskutov nu a dezvăluit numele viitorilor turişti spaţiali.

În iunie anul acesta, corporaţia Energia, care fabrică capsulele spaţiale ruse Soyuz, a anunţat fabricarea a două nave cu echipaj pentru anul 2024, la solicitarea Glavkosmos.

Loskutov anunţase deja că Glavkosmos poartă negocieri cu posibili turişti spaţiali şi că a contractat nave spaţiale în acest scop.

Între 2001 şi 2009, Rusia a trimis spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) şapte turişti spaţiali la bordul capsulelor sale Soyuz în baza unui contract încheiat cu compania americană Space Adventures.

Primul care a cumpărat un zbor spre ISS a fost americanul Denis Tito, iar ultimul a fost canadianul Guy Laliberte, fondatorul companiei de divertisment Cirque du Soleil, potrivit Agerpres.ro.

Corporaţia Energia, care fabrică vehiculele Soyuz, a explicat la momentul respectiv că suspendarea turismului spaţial a fost legată de faptul că rachetele şi capsulele ruseşti au devenit singurul tip de vehicul spaţial capabil să transporte echipaje de astronauţi spre platforma orbitală, după retragerea din circulaţie a navetelor spaţiale americane.

În 2019, Roscosmos şi Space Adventures au încheiat un nou contract pentru reluarea zborurilor spaţiale.

În decembrie anul acesta sunt preconizate zborurile turiştilor japonezi Yusaka Maezawa şi Yoso Hinaru, la bordul capsulei Soyuz MS-20.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.