Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Glenn Close prezidează Festivalul de Film de la San Sebastian, iar Alina Grigore va fi preşedinta juriului secţiunii New Directors

film

Actriţa americană Glenn Close, de opt ori nominalizată la premiile Oscar, va prezida cea de-a 70-a ediţie a Festivalului de Film de la San Sebastian, care se va desfăşura din 16 în 24 septembrie în acest oraş din nordul Spaniei. Regizoarea Alina Grigore va fi preşedinta juriului secţiunii New Directors, au anunţat vineri organizatorii.

Interpreta din "Dangerous Liaisons", "The Stepford Wives" şi "101 Dalmatians", în vârstă de 75 de ani, deţine împreună cu Peter O'Toole recordul de nominalizări la premiile Academiei. Ea a fost recompensată de-a lungul carierei, începută în 1982, cu trei premii Emmy şi trei Globuri de Aur.

Festivalul de la San Sebastian, care are loc după Cannes, Berlin şi Veneţia, va aduce un omagiu actriţei franceze Juliette Binoche şi regizorului canadian David Cronenberg, care vor primi trofee onorifice.

Unul dintre punctele importante ale ediţiei va fi revenirea în forţă a cinematografiei asiatice, la doi şi jumătate după debutul pandemiei de coronavirus, marcată de restricţii de călătorii stricte în numeroase ţări de pe continent.

Cineasta Alina Grigore va prezida juriul secţiunii New Directors.

Anul trecut, "Crai nou/ Blue Moon", scris şi regizat de Alina Grigore, cu Ioana Chiţu, Mircea Postelnicu, Mircea Silaghi şi Vlad Ivanov în distribuţie, care urmăreşte călătoria psihologică a unei tinere spre dezumanizare, a câştigat marele premiu al Festivalului de Film de la San Sebastian, Scoica de Aur.

Laureatul premiului Nobel şi al Booker, Kazuo Ishiguro, îşi va prezenta filmul "Living" la festival. Filmul este o adaptare în limba engleză a clasicului "Ikiru" din 1952 de Akira Kurosawa. Bill Nighy este protagonist, iar regizor este Oliver Hermanus. Ishiguro a scris scenariul.

Regizorul spaniol Alberto Rodríguez va deschide festivalul cu cel mai recent film al său "Prison 77" ("Modelo 77"), care va fi proiectat în afara Competiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.