Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gold Coast şi-a retras candidatura la organizarea Jocurilor Commonwealth-ului din 2026

mappr.co
australia

Gold Coast şi-a retras candidatura la organizarea Jocurilor Commonwealth-lui din 2026, a anunţat Tom Tate, primarul oraşului australian, citat de agenţia DPA, potrivit Agerpres.

"Am făcut tot posibilul şi este ceea ce toată lumea se aşteaptă. În termeni simpli, se pare că viziunea noastră despre Jocuri nu se aliniază cu viziunea guvernelor statale sau federale", a precizat edilul într-un comunicat.

Această decizie vine după ce statul australian Victoria a anunţat în luna iulie că se retrage din rolul de gazdă din cauza costurilor evenimentului, care depăşesc estimările de aproximativ 5 miliarde de dolari australieni (3,3 miliarde de dolari americani).

Premierul de atunci al statului Victoria, Daniel Andrews, a declarat presei din Melbourne la momentul respectiv că nu este pregătit să cheltuiască până la 7 miliarde de dolari australieni pentru "un eveniment sportiv de 12 zile".

În cele din urma, statul Victoria a fost de acord să plătească 190 de milioane de lire sterline (240 de milioane de dolari americani) Federaţiei Jocurilor Commonwealth-ului, federaţiilor partenere şi filialei australiene a Commowealth Games pentru decizia sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.