Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Goldman Sachs le cere clienţilor şi angajaţilor din sedii să se vaccineze împotriva Covid-19

Goldman Sachs

Gigantul american Goldman Sachs va solicita un act care să ateste vaccinarea anti-coronavirus din partea tuturor angajaţilor şi clienţilor care intră în sediile băncii, notează Financial Times, informează Mediafax.

Compania spune că măsura se va aplica tuturor indivizilor care intră în birouri începând cu data de 7 septembrie, urmând ca angajaţii care nu au fost vaccinaţi complet să lucreze de acasă.

Începând cu aceeaşi dată, Goldman va include stafful vaccinat în programul obligatoriu de testare pentru Covid-19. Realizat la fiecare săptămână, programul se aplică în prezent angajaţilor nevaccinaţi sau parţial vaccinaţi. Totodată, noile reguli impun purtarea măştilor faciale în spaţiile comune din cadrul clădirilor, măsura urmând să intre în vigoare de astăzi, 25 august, indiferent dacă oamenii sunt sau nu vaccinaţi.

Goldman Sachs şi JPMorgan Chase sunt unele dintre cele mai agresive firme de pe Wall Street în ceea ce priveşte reîntoarcerea angajaţilor la birou. Vara aceasta, cele două bănci le-au impus angajaţilor să lucreze cel puţin part-time în interiorul sediilor. Între timp, Morgan Stanley le-a transmis angajaţilor şi clienţilor că nu vor putea intra în birourile băncii din New York în condiţiile în care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

Decizia luată de Goldman vine la o zi după ce Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a anunţat că a oferit aprobare deplină dozelor create de Pfizer şi BioNTech, autorizaţie aşteptată îndelung de o bună parte din persoanele care au ezitat să se imunizeze.

Compania de consultanţă şi audit Deloitte, a anunţat că angajaţii vor trebui să prezinte – începând cu 11 octombrie – un act care să dovedească vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 pentru a primi acces la sediile firmei din Statele Unite.

În medie, SUA au înregistrat 141.100 de infecţii zilnice în săptămâna cuprinsă între 16 şi 22 august, cel mai mare nivel de la sfârşitul lunii ianuarie, reprezentând totodată o creştere de 1.110% faţă de media obţinută la mijlocul lunii iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.