Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Goldman Sachs spune că omenirea se află în cel mai periculos moment din ultimii 13 ani

Goldman Sachs

Condiţiile financiare pe plan global sunt la cel mai dificil nivel din mai 2009, conform unui index realizat de banca americană de investiţii Goldman Sachs, un posibil semn al unei încetiniri a economiei mondiale, transmite Reuters.

Indexul a urcat acum la 100,92 puncte, cu 130 puncte de bază mai strâns faţă de nivelul de dinaintea invadării Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie, scrie agerpres.ro.

Condiţiile financiare pe pieţele emergente sunt la cel mai dificil nivel din decembrie 2008, la 102,47 puncte, iar în Rusia la cel mai redus nivel, 128,83 puncte.

Pentru realizarea indicelui, Goldman Sachs analizează ratele de schimb, evoluţiile instrumentelor de capital propriu şi ale costurilor de împrumut.

În trecut, o înăsprire a condiţiilor financiare pe plan global de 100 puncte de bază afectează creşterea economiei cu un punct procentual în anul următor.

Şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) a avertizat că îşi va reduce previziunile privind creşterea globală luna viitoare din cauza războiului din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.