Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Goni, transformat în furtună, a agravat inundațiile în zona costieră a Vietnamului

Operation World
vietnam

Goni, transformat în furtună, a atins vineri coastele centrale şi sudice ale Vietnamului unde, deşi a scăzut mult în intensitate, a provocat ploi torenţiale care au agravat inundaţiile ce afectează de o lună această ţară, relatează EFE.

Potrivit Centrului de Prognoză Meteorologică din Vietnam, Goni a ajuns pe coastele provinciilor Bin Dinh şi Phu Yen, transformat deja în furtună moderată, însoţită de vânturi de până la 40 de kilometri pe oră, potrivit agerpres.ro.

Citește și: UIMITOR O tehnologie VECHE din 1998 ELIMINĂ particulele de coronavirus

Intensitatea a fost net diferită faţă de cea cu care Goni a lovit săptămâna trecută arhipelagul filipinez, când a fost considerat cel mai puternic taifun al anului şi a fost însoţit de rafale de vânt de până la 280 de kilometri pe oră şi a provocat 20 de morţi şi numeroase pagube materiale.

În pofida scăderii în intensitate, furtuna a provocat ploi intense timp de 12 ore în unele provincii, astfel încât autorităţile au decretat alertă de inundaţii în faţa posibilităţii deversării unor râuri şi a alunecărilor de teren care, în ultimele săptămâni, au provocat zeci de morţi în ţară.

Cel puţin 28.000 de persoane care trăiesc în zone cu risc înalt de inundaţii şi alunecări de teren au fost evacuate în ultimele ore şi aproximativ 5.000 de ambarcaţiuni de pescari au fost ancorate la mal până la trecerea furtunii.

Unele dintre provinciile afectate de această nouă furtună s-au confruntat deja cu inundaţii puternice, după o lună octombrie tragică, când nu mai puţin de patru furtuni consecutive au provocat zeci de morţi şi persoane dispărute.

Furtunile şi alunecările de teren s-au soldat cu 132 de morţi în Vietnam în 2019, un bilanţ net inferior faţă de cel prognozat pentru anul acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.