Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Google anunță că chatbotul Bard va putea scrie coduri pentru software

8ways.ch
inteligenta artificiala

Google, parte a grupului Alphabet, a anunţat vineri că va actualiza Bard, chatbotul său de inteligenţă artificială generativă (AI), pentru a-i ajuta pe oameni să scrie coduri pentru software, în timp ce gigantul tehnologic vrea să avanseze într-o cursă rapidă de dezvoltare a tehnologiei AI.

Luna trecută, compania a început lansarea publică a chatbotului Bard, pentru a ajunge din urmă Microsoft, scrie news.ro.

Lansarea ChatGPT, un chatbot al startupului OpenAI, susţinut de Microsoft, a provocat anul trecut o cursă în sectorul tehnologiei pentru a aduce inteligenţa artificială la dispoziţia utilizatorilor.

Google descrie Bard ca un experiment care permite colaborarea cu AI generativă, tehnologie care se bazează pe date existente pentru ca mai degrabă să creeze decât să identifice conţinut.

Bard va putea codifica în 20 de limbaje de programare, inclusiv Java, C++ şi Python, şi poate ajuta, de asemenea, la depanarea şi explicarea codului utilizatorilor, a spus Google vineri.

Compania a explicat că Bard poate, de asemenea, să optimizeze codul pentru a-l face mai rapid sau mai eficient cu solicitări simple, cum ar fi ”Poţi face acel cod mai rapid?”.

În prezent, Bard poate fi accesat de un set mic de utilizatori, care pot discuta cu botul şi pot pune întrebări în loc să ruleze instrumentul tradiţional de căutare Google.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.