Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Google cumpără producătorul de ochelari pentru realitate augmentată North

Google
Google

Google a achiziţionat compania canadiană North, care dezvoltă ochelari de realitate augmentată şi cu ajutorul căreia speră să-şi susţină propriile planuri de dezvoltare a unor produse din această arie.

Zvonurile din ultimele zile s-au concretizat, iar Google a ajuns la un acord pentru achiziţionarea North, un producător canadian de ochelari care a lansat până acum un singur produs, potrivit news.ro.

Citește și: Ludovic Orban începe luna cu ședință de guvern: Actele introduse pe ordinea de zi

Google spune că apreciază expertiza tehnică a celor de la North şi că speră să o poată folosi în propriile eforturi hardware din această zonă, unde încearcă să dezvolte ceea ce oficialii companiei numesc “computing ambient”.

Detaliile tranzacţiei nu au fost anunţate, însă analiştii estimau înainte de oficializarea acesteia că Google va plăti în jur de $180 milioane.

North a reuşit să creeze mult interes în jurul primului şi singurului produs lansat până acum, însă vânzările ochelarilor numiţi Focals au fost foarte mici. Compania canadiană lucra deja la o nouă versiune, care nu va mai fi realizată acum, după vânzare.

Citește și: Vestea verii vine de la Nelu Tătaru: În maximum o lun, viața revine la normal

De asemenea, în urma tranzacţiei, North va opri treptat funcţionalitatea ochelarilor Focals, astfel că puţinii oameni care i-au cumpărat nu îi vor mai putea folosi. Foclas costau iniţial 1.000 de dolari, dar au fost ieftiniţi la 600 de dolari în urma vânzărilor slabe.

Din cauza vânzărilor slabe, North a fost nevoită anul trecut să disponibilizeze 150 dintre angajaţii care avertizaseră conducerea de la început că preţul prea mare cerut va crea probleme de vânzare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.