Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Google investește 25 de milioane de euro în educația europeană în domeniul inteligenței artificiale

cointelegraph.com
google ai inteligenta artificiala

Google a alocat 25 de milioane de euro pentru a ajuta europenii să înveţe să folosească inteligenţa artificială (AI), transmite Reuters, potrivit news.ro.

Anunţând finanţarea luni, gigantul tehnologic a declarat că a deschis depunerea de cereri pentru întreprinderile sociale şi organizaţiile nonprofit care ar putea să îl ajute să ajungă la cei mai probabil să beneficieze de formare.

Google va conduce, de asemenea, o serie de ”academii de creştere”, pentru a sprijini companiile care utilizează AI să se dezvolte, şi şi-a extins cursurile de formare online gratuite în 18 limbi.

”Cercetările arată că beneficiile inteligenţei artificiale ar putea amplifica inegalităţile existente – în special în ceea ce priveşte securitatea economică şi ocuparea forţei de muncă. Acest nou program va ajuta oamenii din întreaga Europă să-şi dezvolte cunoştinţele, abilităţile şi încrederea în IA, asigurându-se că nimeni nu este lăsat în urmă”, a declarat Adrian Brown, directorul executiv al Center for Public Impact, care conduce programul nonprofit alături de Google.

Luna trecută, Google a anunţat că va investi 1 miliard de dolari în construirea unui centru de date chiar în afara Londrei, pentru a răspunde cererii tot mai mari de servicii de internet din regiune.

Centrul de date, situat pe un teren de 13 hectare cumpărat de Google în 2020, va fi situat în oraşul Waltham Cross, la aproximativ 24,14 km nord de centrul Londrei, deţinut de Alphabet, a declarat compania într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.