Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorbaciov, apel către Occident

gorbaciov

Ultimul presedinte sovietic Mihail Gorbaciov a facut joi apel la Occident sa înceteze sa mai izoleze Rusia si sa adopte o 'abordare mai constructiva' fata de (presedintele) Vladimir Putin, relateaza AFP.

'A venit timpul ca Occidentul sa puna capat tentativelor de a ne izola', a declarat Gorbaciov, în paginile oficiosului guvernamental Rossiiskaia Gazeta, asigurând ca 'aceasta nu va niciodata rezultate'.

'Vladimir Putin si-a exprimat intentia de a normaliza relatiile cu Occidentul', în cadrul sesiunii sale anuale de întrebari-raspunsuri în direct cu populatia rusa de acum o saptamâna, a amintit Gorbaciov. 'Poate ca partenerii nostri ar putea sa adopte o abordare mai constructiva?', a întrebat retoric fostul lider sovietic, astazi în vârsta de 85 de ani.

Asigurând ca rolul Rusiei pe scena internationala 'poate si trebuie sa fie important si pozitiv', Gorbaciov a avertizat ca nimeni nu ar trebui sa se astepte, chiar într-o perioada de dificultati economice, ca 'Rusia sa joace un rol secundar'.

Mihail Gorbaciov, parintele reformelor politice si economice care au grabit caderea URSS acum aproape 25 de ani, a salutat cooperarea între SUA si Rusia în cadrul conflictului sirian, care 'a condus deja la o scadere a tensiunilor între Occident si Rusia'.

'Daca aceasta tendinta continua, ea se va extinde asupra altor sfere de cooperare', a declarat el, mentionând conflictul ucrainean, care 'nu trebuie sa fie abandonat (...), deoarece Europa s-ar putea sa nu suporte un 'alt conflict înghetat''.

Relatiile între Occident si Rusia traverseaza cea mai grava criza de la sfârsitul razboiului rece, dupa anexarea peninsulei Crimeea de catre Federatia Rusa în martie 2014 si conflictul armat din estul Ucrainei.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.