Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu anunta o noua etapa in accelerarea fuziunii. Ce functii sunt vizate

fuziune

Co-presedintele PNL ALina Gorghiu a anuntat o noua etapa in accelerarea fuziunii PNL, dupa ce liberalii deja au convenit ca cei desemnati sa candideze la primarii sa devina si sefii organizatiilor locale ale PNL. Gorghiu a precizat ca si alte functii ar putea fi unificate inainte de alegerile locale, iar dupa aceste alegeri ar putea avea loc chiar Congresul in care sa fie ales presedintele unica al PNL.

Potrivit unor surse liberale urmatoarele functii vizate de unificare ar fi secretariatul general, detinut acum de Marian Petrache si Gheorghe flutur, precum si functiile de vicepresedinti regionali. Iar dupa alegerile locale ar putea fi unificate chiar si functiile de presedinte din organizatiile judetene.

Gorghiu a subliniat insa ca unificarea anumitor functii nu urmareste sa indeparteze anumiti lideri.

"Eficentizarea structurilor de partid nu tine cont de un nume sau de altul si nu se suprapune peste ideea de imagine sau de capital mai subred electoral al unei persoane sau a alteia. Toata lumea a inteles ca unificarea este un proces complex, de durata, dar haideti sa nu il facem si mai de durata decat ar trebui. In momentul acesta am agreat, avem niste obiective comune, am avut deja o validare partiala la alegerile prezidentiale, mi-as dori sa vad ca partidul acesta este capabil sa genereze conduceri unice de sus pana jos in timp record.

O sa avem presedinti unici in toate structurile pana la judet, cam in tot ce exista in PNL, pana in primavara cand se vor depune listele cu candidaturi vom avea presedinti unici in persoana candidatului, ceea ce e un mare lucru

Luam in calcul, si fiecare si-a spus punctul de vedere, incercam sa vedem cum putem sa facem acest calendar. Incercam o ajustare si o armonizare si o unificare si a altor pozitii de conducere din PNL. La Consiliul National sper sa avem un punct de vedere si sa putem sa vi-l comunciam. Nimeni nu a avut o voce distincta de a majoritatii colegilor. A fost unanim hotarata ideea ca e nevoie de accelerarea fuziunii si cu cat mai multe functii se reunesc este cu atat mai bine. O conducere mult mai supla este si mult mai eficienta.

Nu s-a discutat despre persoane dar va promit ca luni in masura in care vom avansa discutiile cu privire la alte functii decat cele pe care le cunoasteti, veti afla. Nu vom discuta despre persoane, vom discuta de unificare functiilor. Nu vreau sa creada cineva ca aceasta unificare inseamna sanctionarea unui coleg sau altuia, nici pomeneala. Toti au contributia lor, istoricul lor in partid si vor fi in continuare oameni de baza in partid", a spus Alina Gorghiu.

Co-presedintele PNL nu exclude nici un Congres pentru alegerea unui presedinte unic al intregului partid, inainte de termenul din 2017. Acesta ar putea sa fie facut dupa alegerile locale.

"Fiecare pas inainte nu se poate face decat daca reusesti sa creezi o masa critica in conducerea partidului care sa isi doreasca acest pas inainte. Avantajul este ca s-a creat acesta masa critica si lumea isi doreste ca inainte de calendarul din protocolul de fuziune sa finalizam aceste etape, sau sa ajungem cat mai aproape de Congres, care inseamna alegerea presedintelui unic. Vom vedea daca alegerile locale ne gasesc cu alte structuri unificate sau daca dupa alegerile locale vom fi in masura sa organizam un Congres. Deja lucrurile sunt mult inainte de calendarul propus initial", a spus Alina Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.