Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu, către ministrul de Interne: Ţi-e limpede că vei răspunde la un moment dat, alături de echipa ta manevrată politic din conducerea Jandarmeriei, pentru t

evz.ro
gorghiu suparata

 

A trecut aproape o săptămână de la evenimentele din 10 august şi apar doar semne de întrebare şi nimeni nu-şi asumă răspunderea, susţine senatorul PNL Alina Gorghiu. Ea atrage atenţia că autorităţile nu explică suficient ce gaze au folosit jandarmii la protestul din Piaţa Victoriei, în condiţiile în care mulţi protestatari au reclamat stări de rău. Senatorul PNL i se adresează şi ministrului de Interne, Carmen Dan: „Ţi-e limpede că vei raspunde la un moment dat, alături de echipa ta manevrată politic din conducerea Jandarmeriei, pentru tot balamucul generat pe 10 august, nu-i aşa?!”, scrie News.ro.

„Carmen Dan, ţi-e limpede că vei raspunde la un moment dat, alături de echipa ta manevrată politic din conducerea Jandarmeriei, pentru tot balamucul generat pe 10 august, nu-i aşa?! Radiografia săptămânii trecute de la miting arată prost! Numărul plângerilor penale depuse la Parchetul Militar în legătură cu evenimentele din 10 august a ajuns la 206! Vă îndemn pe toţi să-i încurajăm pe cei care au suferit să depună plângere. În acelaşi timp autorităţile nu explică suficient ce gaze au fost folosite în Piaţa Victoriei, în contextul în care unii participanţi reclamă stări de rău şi chiar solicită ajutor medical. Halal lipsă de transparenţă!”, a scris într-o postare pe Facebook senatorul PNL Alina Gorghiu.

Ea atrage atenţia că joi se împlineşte o săptămână de la evenimentul din 10 august şi nimeni nu-şi asumă răspunderea pentru violenţele dintre protestatari şi jandarmi, apărând doar mai multe semne de întrebare.

„Iar concluzia e şi mai tristă: Mâine se va împlini o săptămână de la evenimentele din 10 august şi nu apar decât semne de întrebare şi deloc asumări ale răspunderii! Nicio demisie”, continuă Gorghiu.

Senatorul PNL enumeră şi câteva întrebări pe care urmează să i le adreseze ministrului de Interne în Comisia de Apărare: numărul efectivelor de jandarmi care au fost în Piaţa Victoriei, care a fost cantitatea de substanţe iritante lacrimogene, grenade, alte materiale specifice utilizate pe 10 august în Piaţa Victoriei şi de ce fel au fost ele, de câte ori s-au utilizat jeturile de apă împotriva manifestanţilor, câţi jandarmi călare au fost mobilizaţi în Piaţa Victoriei şi care a fost numărul de câini-poliţişti folosiţi în misiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.