Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu despre Codul Fiscal: Nu ne putem permite sa se intoarca impotriva populatiei

alina gorghiu ganditoare

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni la TVR ca pozitia liberalilor nu s-a schimbat in privinta Codului Fiscal, DAR cere asigurari din partea Guvernului ca va fi sustenabil si ca exista un plan pentru a aduce bani suplimentari la buget.

"Ce am vazut in spatiul public a fost o polemica destul de agresiva si nu as vrea sa raspund cu agresivitate la acest mod populist de a face politica. Presedintita nu a respins legea, ci a trimis-o spre reexaminare cu anumite argumente.

PNL, inainte de adoptarea Codului fiscal, am spus ca suntem adeptii relaxerii fiscale. Am reusit sa impunem cota unica, sa impunem reducerea la 19% a TVA. Sutinem toate aceste lucruri. Ne dorim cu toii relaxare fiscala, dar avem capacitatea sa sustinem aceasta relaxare fiscala? Noi cerem sa vedem cifre, facem apel la responsabilitate.

Nu o data am avut aceleasi argumente si solicitari. La sfarsitul lunii mai cand am elaborat programul de guvernare am inserat acolo toti pasii care trebuie facuti pentru a ajunge la aceasta relaxare fiscala.

Nu ne-am schimbat pozitia, relaxarea fiscala este in continuare dezideratul nostru", a spus Alina Gorghiu.

Ea a explicat ca PNL a incercat sa faca aceste calcule pe care le cere si premierului, insa le-au facut in limitele posibilitatilor opozitiei. Gorghiu sustine ca bani in plus la buget ar putea veni din cresterea colectarii taxelor si reducerea evaziunii, insa este nevoie de un plan concret pentru a face acest lucru si de niste pasi bine definiti de urmat.

"Noi am facut calcule, atat cat ne-am putut permite noi din opozitie, am discutat cu analisti economici.

Provocarea mea este in aceasta directie - nu ne putem permite ca acest Cod elaborat de PSD si sustinut de PNL sa se intoarca impotriva populatiei.

N-am vazut atitudine constructiva din partea Guvernului", a spus co-presedintele PNL.

Gorghiu a criticat si 'beletristica PSD' despre conditiile in care ar demisiona Victor Ponta de la Guvern (doar daca presedintele i-ar spune ca numeste un alt premier tot din actuala coalitie). Ea il anunta insa pe premier ca poate pleca oricand pentru ca PNL e gata de guvernare:

"Pleci si lasi un Guvern care are deja toate solutiile prinse intr-un program de Guvernare", a spus Alina Gorghiu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.