Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu, emotionata de vizita la Muzeul Memorial al Holocaustului

C0-presedintele PNL Alina Gorghiu a fost impresionata de  vizita facuta la Muzeul Memorial al Holocaustului. Aceasta a atras atentia ca extremismul si xenofobia sunt prezente in continuare in societate, inclusiv in state memebre UE, tocmai de aceea istoria nu trebuie uitata, ci prevenita prin educatie si legi ferme care sa penalizeze incitarea la ura.

"Vizita la Muzeul Memorial al Holocaustului (USHMM) a fost un moment special al prezenței mele în Statele Unite. Este, fără îndoială, un loc pe care îl părăsești profund marcat, ca după întâlnirea cu o istorie brutală și nedreaptă.

Suferințele îndurate de evrei în cursul celui de-al doilea Război Mondial sunt cutremurătoare. Holocaustul este un episod din istoria umanității care trebuie cunoscut şi ţinut minte.

Avem datoria morală să facem totul pentru ca o asemenea tragedie să nu se repete, iar pentru asta trebuie să combatem constant extremismul de orice natură, xenofobia, antisemitismul, intoleranța.

Partidul Național Liberal a fost întotdeauna împotriva extremismului, căruia i-au fost victime o parte din liderii săi - în perioada interbelică, precum și în vremea regimului comunist. Încă din 1990, liberalii au susținut pedepsirea folosirii și propagării simbolurilor antisemite și fasciste. Prin susținerea parcursului european al României, PNL a fost, în ultimii 26 de ani, și un promotor al măsurilor pentru păstrarea memoriei Holocaustului în România.

Extremismului și xenofobia există şi azi - inclusiv în unele țări ale Uniunii Europene - iar contra lor trebuie luptat prin legi ferme, care penalizează incitarea la ură, dar şi prin educație. Stereotipurile şi falsurile trebuie demontate, pentru că sunt lucruri toxice pentru societate.

Le mulțumesc pentru această vizită lui Paul Shapiro, directorul Centrului pentru Studii Avansate privind Holocaustul al USHMM și lui Radu Ioanid, directorul Programului Internaţional de Arhive al USHMM", a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

content-image

content-image

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.