Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu, raspuns pentru Dragnea: Sa iesim din zodia electorala

gorghiu alina

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu i-a raspuns presedintelui interimar al PSD Liviu Dragnea cu privire la dialogul pe tema Codului Fiscal. Ea se arata incantata atat de atitudinea PSD, cat si de cea a UNPR care s-au aratat deschise catre dialog, indiferent de paternitatea acestei initiative.

"Un fapt extrem de îmbucurător s-a întâmplat în politica românească: partide din opoziție, dar și de la guvernare au acceptat soluția dialogului asupra unui proiect important, pe care noi toți – clasa politică, societatea, mediul de afaceri – ni-l dorim unul de succes. PNL este partidul care a semnalat nevoia unui consens politic prin care să asigurăm – poate, pentru prima dată în politica noastră - stabilitatea legislației și sustenabilitatea unor măsuri. Până la urmă, nici măcar paternitatea acestei invitații la dialog nu este importantă, dacă partidele se așază la aceeași masă pentru a discuta despre stabilitate, predictibilitate și dezvoltare durabila. Mă bucur că maturitatea PNL a generat reacții similare din partea UDMR, a UNPR și a PSD. Obiectivul nostru este ca dialogul politic să aibă loc, nu să fim cei care fixează coordonatele tehnice ale întâlnirilor dintre partide. Vom participa la aceste discuții pe 17, pe 19 august și oricând va fi necesar. Important este să ieșim din zodia electorală și să începem dezbaterea unor teme importante (noi am propus deja șase directii, incluzând și Codul Fiscal) care depășesc cadrul îngust al intereselor politice de moment. Renunțarea la orgolii și la logica electorală, care guvernează de multe ori acțiunile partidelor, este calea către o politică serioasă. Propun, în acest sens, constituirea, în cel mai scurt timp, a unei echipe tehnice între partidele care și-au exprimat deja dorința de dialog, fără a închide ușa celorlalte forțe politice care sper să se alăture pe parcurs.

Discuțiile asupra Codului Fiscal sunt doar începutul unei serii de consultări pe care ni le dorim, pe temele pe care le-am propus spre dezbatere partidelor parlamentare", a scris Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.