Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu se bagă în conflictul Ponta-Oprea. Liderul PNL îl contrazice pe Iohannis

alina gorghiu

Premierul Victor Ponta şi vicepremierul Gabriel Oprea se acuză reciproc de minciună în cazul ordonanţei de mărire a salariilor demnitarilor. Dacă Ponta susţine că e o înţelegere între Oprea şi Iohannis, Oprea afirmă că ideea i-a aparţinut premierului. În discuţie intră şi copreşedintele PNL Alina Gorghiu. Aceasta îl contrează pe Ponta, dar îl contrazice şi pe Iohannis.

Vezi şi: Victor Ponta, intervenție BOMBĂ la TV: Îl face praf pe Oprea și nu mai mărește salariile / VIDEO

"E absurd ce comunică premierul Victor Ponta în privința ordonanței de mărire a salariilor demnitarilor. Ca întotdeauna când e pus în dificultate, ca urmare a unei decizii a Puterii, Victor Ponta a încercat un alibi: a lipsit din țară, nu l-a informat nimeni, e străin de planurile coaliției de guvernare, se fac lucruri pe sub mână, fără știrea lui. În realitate, însă, Victor Ponta se dovedește că a fost complice la adoptarea ei (vicepremierul o confirmă) și se ferește de răspundere cum știe mai bine: mințind, chiar cu riscul de a fi ridicol. Dacă și-a pierdut autoritatea în coaliția de guvernare, dl Ponta are un motiv în plus să demisioneze", scrie Alina Gorghiu pe Facebook.

Vezi şi: Oprea, replică acidă pentru Ponta: Mărirea salariilor demnitarilor - ideea lui Ponta

Liderul PNL are însă o poziţie diferită de cea lui Iohannis. Preşedintele a susţinut că majorarea salariilor demnitarilor este necesară ca măsură de prevenire a corupţiei, iar cei care sunt împotrivă sunt populişti. Alina Gorghiu spune că măsura nu trebuie luată încă şi nu printr-o ordonanţă de urgenţă.

"E necesară reforma salarizării în domeniul bugetar, dar, fără transparență și dezbatere publică, nu va fi decât o nouă lege strâmbă, care va crea noi nedreptăți. Sunt multe anomalii care trebuie corectate în ceea ce privește salarizarea în sistemul public, iar acordarea unor salarii decente, adecvate funcțiilor, este o măsură de stimulare a performanței în administrația de stat. Cred, însă, că a acorda prioritate demnitarilor - prin ordonanță de urgență și nu printr-o lege care să beneficieze de o largă dezbatere în Parlament -, a-i separa atât de brutal de cetățenii care i-au ales, înseamnă să începem această reformă cu stângul", mai spune Alina Gorghiu.

Vezi şi: Klaus Iohannis, despre mărirea salariilor demnitarilor - VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.